Da li će SDS zameniti SPS u vladi?

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Nov.2014, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li će SDS zameniti SPS u vladi?

Medijske spekulacije da će SDS zameniti socijaliste u vladi, u stranci Borisa Tadića negiraju, dok u SPS ističu da je na premijeru Aleksandru Vučiću odluka o tome da li je rekonstrukcija uopšte potrebna.

U obraćanju skupštinskim izveštačima, čelni ljudi poslaničkih klubova SDS i SPS Marko Ðurišić i Ðorđe Milićević tvrde da ne znaju odakle ponovo priče o rekonstrukciji vlade koja bi bila izvedena >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na taj način.

Milićević kaže da je premijer taj koji ocenjuje i vrednuje rad svakog ministra i svakog ministarstva pojedinačno.

"Kao stranka koja jeste deo vladajuće koalicije, mi ostavljamo premijeru da kaže koliko je zadovoljan radom svakog ministra, kao i to da donese određene odluke u narednom vremenskom periodu, ukoliko je neophodno vršiti određene promene unutar Vlade Srbije", rekao je Milićević.

On je istakao da je ova vlada nastala na jasnoj politici koja je definisana ekspozeom premijera, kao i da je vidljivo da postoji jedinstvo i opredeljenost u realizaciji ciljeva i načela Vlade Srbije.

"Kao stranka koja jeste deo vladajuće koalicije, mogu da kažem da smo zadovoljni onim što je vlada učinila od trenutka konstituisanja do danas", istakao je on.

Ðurišić je, odgovarajući na pitanje da prokomentariše navode da će Boris Tadić zameniti Ivicu Dačića na mestu šefa diplomatije, pozvao novinare da njegove odgovore o tomepotraže u arhivi jer je isti kao i sada.

"Nema nikakvih razgovora, pregovora, mi ne vidimo da možemo da budemo deo vlade koja na ovako katastrofalan način vodi Srbiju", rekao je Ðurišić i dodao da pošto takvih razgovora nema, onda nema ni dogovora ko bi šta bio u hipotetičkoj vladi.

"Isti je odgovor mesecima unazad, od samog počeka nastanka naše političke stranke, stalno nam se spočitavalo da mi postojimo da bismo bili deo vlasti, a mi smo jedina stranka koja na dva najvažnija nivoa, u državi i na pokrajinskom nivou opoziciona stranka", dodao je on.

On je rekao da bne vidi zašto se ta partija stalno dovodi u poziciju da opravdava svoju opozicionu poziciju, kad su svi drugi deo neke vladajuće većine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.