Izvor: B92, 08.Okt.2010, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćuprija: Vrh države na vojnoj vežbi

Ćuprija -- Pripadnici Vojske Srbije uspešno su na poligionu "Pasuljanske livade" kraj Ćuprije izveli vežbu "Združeni poduhvat 2010", kojoj je prisustvovao državni vrh.

Vežbi, koju je izvelo više od 800 pripadnike Vojske Srbije, prisustvovao je predsednik Srbije Boris Tadić.

Prisustvovali su i ministri odbrane i unutrašnjih poslova Dragan Šutanovac i Ivica Dačić, načelnik Generalštaba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << VS general potpukovnik Miloje Miletić, kao i brojni strani vojni izaslanici akreditovani u Srbiji

Tokom vežbe koja je izvedena bojevom municijom najveću pažnju prisutnih privuklo je dejstvo tenkovske čete, kao i artiljerijska podrška napada zbog preciznosti kojom su pogadjane mete.

Na vežbi su korišćena i neka od novih steljačkih oružja domaće proizvodnje, poput automatske puške, a prikazano je i dejstvo snajpera "crna strela", kalibra 12,7 milimetara.

U vežbi je prikazano i maskiranje i zadimljavanje terena kako bi se što vernije dočarala moguća realna situacija.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.