Budžeti: Povišica za Borisa Tadića!

Izvor: Press, 02.Jan.2011, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budžeti: Povišica za Borisa Tadića!

Kabinetima predsednika Srbije, premijera i potpredsednika Vlade ove godine iz budžeta ukupno 411 miliona dinara. Najveće povećanje dobio Tadić, samo Dinkiću manje nego u 2010
Budžetski Deda Mraz doneo je predsedniku Srbije Borisu Tadiću, premijeru Mirku Cvetkoviću i četvorici potpredsednika Vlade ukupno 411 miliona dinara za rad njihovih kabineta u 2011. godini. Povećanje u odnosu na prošlu godinu dobili su svi sem Dinkića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << a budžet je najviše povećan predsedniku Tadiću i to za 85,6 miliona dinara. Umesto prošlogodišnjih 157,4 miliona dinara, Tadić će u novoj godini na raspolaganju imati gotovo 243 miliona dinara.

Posle predsednika Tadića najveće povećanje budžeta dobili su premijer Mirko Cvetković i potpredsednici Vlade za evropske integracije i socijalnu politiku Božidar Đelić i Jovan Krkobabić. Cvetković će imati na raspolaganju 4,4 miliona dinara više nego prošle godine, Đelić 3,3 miliona, a najstariji član Vlade milion dinara. Zameniku premijera Ivici Dačiću data je povišica od „samo" pola miliona dinara.
Više putovanja Tadića
U Predsedništvu objašnjavaju da je kabinetu Tadića odobreno 85,6 miliona više nego prošle godine, jer je generalni sekretarijat predsedništva dobio dve nove kancelarije, ali i zbog većeg broja obaveznih putovanja u 2011. godini.
- Generalni sekretarijat predsedništva je dobio Kancelariju za ordenje i Narodnu kancelariju. S druge strane, planirano je i više zvaničnih i radnih poseta inostranstvu nego prošle godine. Biće i dosta uzvratnih poseta, jer smo u obavezi da predsednik Tadić poseti države čiji su zvaničnici bili u Srbiji tokom 2010. - kažu u Tadićevom kabinetu.
S druge strane premijer Cvetković i njegovi potpredsednici tvrde da nisu tražili povećanje budžeta. U kabinetu predsednika Vlade objašnjavaju da su svima odobrena veća sredstva, jer se ove godine očekuje povećanje plata u državnoj upravi.
- Naši zahtevi i planirani troškovi nisu veći nego 2010. i zato ćemo ako ne potrošimo novac da vratimo u budžet - dodaju u Cvetkovićevom kabinetu.

Potpredsednik Božidar Đelić povećanje budžeta od 3,3 miliona pravda „pojačanom aktivnošću na polju evropskih integracija".
- Izdvojio bih naročito prvi samit EU-Srbija, koji ćemo organizovati najverovatnije u septembru. Ne povećavamo broj zaposlenih. Ako nešto ne bude striktno potrebno, novac će biti vraćen u budžet kao što smo vratili i tri miliona od budžeta iz 2010. - kaže Đelić.
Krkobabić ne putuje
U kabinetu Ivice Dačića kažu da povećanje budžeta nisu tražili jer su i iz budžeta za 2010. potrošili polovinu dobijenog novca.
- Od 34 miliona dinara za 2010. potrošili smo oko 50 odsto i ostatak vratili u budžet. Na preporuku Vlade strogo smo se pridržavali mera štednje. Zbog krize nastavićemo da se ponašamo odgovorno i tokom 2011. - kažu u Dačićevom kabinetu.
Ni vicepremijer Jovan Krkobabić nije tražio povećanje budžeta.
- Iz budžeta za 2010. potrošeno je samo 68 odsto opredeljenih sredstava. Uštedelo se na putovanjima, a Krkobabić nije uopšte putovao u inostranstvo. Najdalje što je išao je Trgovište. Štedeli smo i na broju zaposlenih a tako će biti i u 2011. godini - obećavaju u kabinetu Jovana Krkobabića.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Budžeti: Povišica za Borisa Tadića!

Izvor: S media, 03.Jan.2011, 11:19

Kabinetima predsednika Srbije, premijera i potpredsednika Vlade ove godine iz budžeta ukupno 411 miliona dinara. Najveće povećanje dobio Tadić, samo Dinkiću manje nego u 2010..Budžetski Deda Mraz doneo je predsedniku Srbije Borisu Tadiću, premijeru Mirku Cvetkoviću i četvorici potpredsednika...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.