Blic: Obezbeđenje na najvišem nivou

Izvor: B92, 06.Maj.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blic: Obezbeđenje na najvišem nivou

Beograd -- Zbog ozbiljnih pretnji upućenih predsedniku Srbije Borisu Tadiću, podignut je stepen bezbednosti šefa države na najviši nivo, piše Blic.

Ministarstvo odbrane, Vojska Srbije i Vojnobezbednosna agencija, nadležni za bezbednost šefa države, preduzeli su ove mere zbog procene da su upućene pretnje izuzetno ozbiljne, navodi list.

"Ono što je zadatak Ministarstva odbrane u vezi sa bezbednošću predsednika, mi smo već preduzeli. Očekujem da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u državi napokon zavede pravna sigurnost građana i da sudski organi preduzmu adekvatne aktivnosti", rekao je ministar odbrane i potpredsednik DS-a Dragan Šutanovac, odbivši da komentariše saznanja Blica da je stepen bezbednosti šefa države podignut na najviši stepen.

Ministar je, međutim, potvrdio da su pretnje upućene predsedniku Tadiću izuzetno ozbiljne i istakao da pojedini političari snose odgovornost zbog poruka mržnje koje emituju.

"Praktično se tim porukama sada otvara konkurs za nekog novog snajperistu koji bi trebalo da izvrši presudu koja je opravdana govorom mržnje", rekao je Šutanovac.

Prema njegovim rečima, odgovornost leži, pre svega, na liderima stranaka koje koriste govor mržnje, a to su Vojislav Koštunica i Vojislav Šešelj.

"U demokratski razvijenim društvima takve stranke bile bi sankcionisane i na sudu i od birača", ocenio je Šutanovac.

Drašković: Nimalo naivne pretnje

Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković izjavio je da nisu ni malo naivne pretnje koje je dobio predsednik Srbije Boris Tadić.

Navodeći da on takva pisma dobija još od devedesetih, Drašković je kazao "da im nije poklanjao pažnju, ali da su ga atentati koji su na njega pokušani i ubistva ljudi oko njega uverila da je grešio što tome nije poklanjana pažnja".

"Ta pisma primam i sada, ali ne poklanjam im nikakav značaj jer ja posle Ibarske magistrale i budvanskog atentata sam sebi kažem da živim slučajno i da mi je svaki sat dobitak", kazao je Drašković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.