Berluskoni aranžirao srpske ministre

Izvor: RTS, 13.Nov.2009, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berluskoni "aranžirao" srpske ministre

Italijanski premijer zbog fotografisanja pomerio "džinovskog" ministra Šutanovca. Berluskoni potom Borisa Tadića oslovio sa "predsedniče Kluni".

Italijanski premijer Silvio Berluskoni premestio je srpskog ministra odbrane Dragana Šutanovca, koji je za grupnu fotografiju sa samita Italija-Srbija stao iza njega i na njegovo mesto postavio ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića.

Berluskonijev >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << gest je izazvao smeh u obe delegacije, javlja italijanska agencija Ansa.

Šutanovac, koga italijanska agencija naziva "džinovskim" ministrom, najviši je u obe delegacije, dok je Dačić, najniži rastom, postavljen iza premijera.

Fotografisanje je obavljeno uoči početka razgovora delegacije Srbije koju predvodi predsednik Boris Tadić.

Tadić kao Kluni

Berluskoni je na konferenciji za novinare, očigledno dobro raspoložen, dao reč Tadiću obrativši mu se sa "predsedniče Kluni".

"Dajem reč predsedniku Kluniju", rekao je Berluskoni.

Kako navodi italijanska agncija, jedina "kritika" koju je Berluskoni uputio Tadiću, koga je oslovio kao holivudskog glumca Džordža Klunija, odnosi se na muzikalnost srpskog jezika.

"Predsednik Tadić, kako kaže, odrastao je uz italijansku kulturu i dobro govori naš jezik, kao i engleski i francuski", rekao je Berluskoni.

"Tadić će govoriti na srpskom, jeziku koji ja ne smatram mnogo lepim, naš (jezik) je mnogo muzikalniji. Još čekam da čujem operu na srpskom...", rekao je uz osmeh Berluskoni.

Šaljiv ton nastavljen je razgovorom o fudbalu, kada je Boris Tadić rekao da je sramota što Berluskonijev fudbalski tim Milan nema nijednog srpskog igrača.

Na Tadićevu opasku da Dejan Stanković igra za Inter, koji je glavni rival Milana, Berluskoni je upozorio da bi "italijansko-srpski odnosi mogli da se pogoršaju", ukoliko srpski fudbaler postigne gol tokom njihovog sledećeg derbija.

Stanković je već postigao gol protiv Milana ove godine u avgustu kada je Inter pobedio sa 4:0, podseća italijanska agencija ANSA.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.