Američki Kuper tajer kupio kruševački Trajal

Izvor: Politika, 08.Dec.2011, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki Kuper tajer kupio kruševački Trajal

Predstavnici države Srbije i američke kompanije „Kuper tajer” potpisali su danas okvirni investicioni ugovor, kojim je predviđeno da ta firma u prvoj fazi u Kruševcu investira više od 50 miliona evra i uposli sedam stotina radnika.

Ugovor su u zgradi Predsedništva Srbije potpisali ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić i izvršni direktor kompanije „Kuper internešnal” Harold Miler, a potpisivanju su prisustvovali predsednik Boris Tadić, premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Mirko Cvetković i američka ambasadorka Meri Vorlik.

Tadić je, po završetku ceremonije potpisivanja ugovora, istakao da Srbija ima velike potencijale koje strani investitori prepoznaju, ali i poručio da će vlada raditi na stvaranju još povoljnije poslovne klime.

„Svaka kompanija koja dolazi iz SAD je dobar znak i očekujemo da 'Kuper tajer' prenese pozitivnu poruku o Srbiji na američkom prostoru”, rekao je Tadić.

Predsednik Srbije je podsetio da se nalazimo u vremenu kada je veoma teško privući investitore i kada sve zemlje imaju probleme da dovedu neku kompaniju iz inostranstva.

Tadić je, međutim, podsetio da je Srbija u protekloj godini imala veći nivo investicija od Mađarske, BiH, Hrvatske i Slovenije zajedno, ali da se time ne zadovoljava.

„Imamo veliku obavezu da i u narednom periodu učinimo sve da dovedemo nove strane investitore i radićemo, i ja i predsednik vlade i ministar Ćirić, bez obzira na svoja ustavna ovlašćenja, na tom najvažnijem poslu za Srbiju”, rekao je Tadić.

Podsećajući da je, nakon potpisivanja sporazuma sa „Fiatom”, u Srbiji oformljen klaster autoindustrije, Tadić je poručio da će se raditi na tome da se u budućnosti u taj sektor privuku još neke strane kompanije.

„Želimo da postanemo zemlja u kojoj će velike i značajne kompanije u budućnosti proizvoditi automobile velikih svetskih firmi”, istakao je Tadić.

Čestitajući američkoj kompaniji zbog dolaska u Srbiju, Tadić je izrazio očekivanje da će iz Srbije gume biti izvožene u čitav svet, a da će, kao i drugi investitori, „Kuper tajer” biti zadovoljan kvalitetom radnika.

„Kuper” je jedan od najvećih svetskih proizvođača guma za industrijska i terenska vozila i automobile, i ima 60 postrojenja širom sveta. Takođe je i vlasnik britanske marke „Avon guma”, koja proizvodi gume za motocikle, automobile i trkaće motore.

Pored marke „Avon”, „Kuper” proizvodi gume marke „Din”, „Mastrkraft” i „Starfajer”, a posle „Gudjira” je drugi najveći proizvođač guma u SAD. Proizvodnja guma u Kruševcu će, kako je najavljeno, početi već u prvom kvartalu sledeće godine.

Tanjug

objavljeno: 08.12.2011.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trajalovu fabriku auto guma kupila američka kompanija Kuper tajers

Izvor: Blic, 08.Dec.2011

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić i izvšni direktor kompanije "Kupers internešnal" Halord Miler poptpisali su danas okvirni investicioni ugovor između Srbije i američke kompanije za proizvodnju autoguma “Kuper tajers”. ..Ćirić je objasnio da je "Kuper tajers” preuzeo...

Nastavak na Blic...

Amerikanci kupili Trajal

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2011

BEOGRAD -..Predstavnici države Srbije i američke kompanije "Kuper tajer" potpisali su danas okvirni investicioni ugovor, kojim je predviđeno da ta firma u prvoj fazi u Kruševcu investira više od 50 miliona evra i uposli sedam stotina radnika. Ugovor su u zgradi Predsedništva Srbije potpisali ministar...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

"Kuper tajer" u Srbiji

Izvor: RTS, 08.Dec.2011

Vlada Srbije i "Kuper tajer" potpisale ugovor prema kome će ta američka kompanija kupiti kruševačku fabriku automobilskih guma "Trajal". Predviđena investicija od 50 miliona evra i posao za 700 radnika...Američka kompanija "Kuper tajer" potpisala je sa Vladom Srbije okvirni investicioni ugovor,...

Nastavak na RTS...

"Kuper tajer" u Srbiji,Tadić očekuje još kompanija

Izvor: Studio B, 08.Dec.2011

Predstavnici države Srbije i američke kompanije "Kuper tajer" potpisali su okvirni investicioni ugovor, kojim je predviđeno da ta firma u prvoj fazi u Kruševcu investira više od 50 miliona evra i uposli sedam stotina radnika...Ugovor su u zgradi Predsedništva Srbije potpisali ministar ekonomije...

Nastavak na Studio B...

Tadić: Očekujemo još investicija iz SAD (VIDEO)

Izvor: S media, 08.Dec.2011

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da Srbija ima velike potencijale koje strani investitori prepoznaju i poručio da će vlada raditi na stvaranju još povoljnije poslovne klime...Ko je Kruševljanima "zamutio vodu"?..Kruševac: Ministar Ćirić u Đuraškovićevom FAM-u..- Svaka kompanija...

Nastavak na S media...

"Cooper tires" kupio "Trayal"

Izvor: TvojPortal.com, 08.Dec.2011

/bizlife.rs/ Predstavnici države Srbije i američke kompanije "Cooper tires" potpisali su danas okvirni investicioni ugovor, kojim je predviđeno da ta firma u prvoj fazi u Kruševcu investira više od 50 miliona evra i uposli sedam stotina radnika.. ... . Ugovor su u zgradi Predsedništva Srbije...

Nastavak na TvojPortal.com...

Potpisani ugovori o kreditima za Srbe povratnike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2011, 14:41

ZAGREB -..Predsednik vlade Vojvodine Bojan Pajtić prisustvovao je danas potpisivanju ugovora o kreditima za Srbe povratnike u selu Klinac, kod Petrinje, a nakon toga prisustvovaće i potpisivanju ugovora o kreditiranju u selu Matijević kod Dvora...Ugovor o organskom uzgoju drenjina, vredan 20.000 evra,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.