Vučić zahvalio za interesovanje Kine za RTB Bor

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Dec.2017, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić zahvalio za interesovanje Kine za RTB Bor

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas u Beogradu razgovarao sa ambasadorom Kine Li Mančangom o međudržavnoj saradnji.

Kabineta predsednika Srbije je saopštio da je Vučić zamolio ambasadora da državnom vrhu Kine prenese veliku zahvalnost za interesovanje koje kineski partneri pokazuju za RTB Bor.

U saopštenju se navodi da je ambasador Vučiću "uručio novogodišnje čestitke kineskog predsednika Si Đinpinga i premijera Li Kećanga, uz želje za >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << uspeh, prosperitet i blagostanje Srbije i srpskog naroda".

Tema razgovora je bilo i uspešno poslovanje Železare Smederevo, a Vučić je izrazio zahvalnost kineskom predsedniku Siju za podršku i pomoć u njenoj privatizaciji i očuvanju radnih mesta.

"Kina je zemlja kojoj Srbija veruje i kojoj ostaje pošten, veran i lojalan partner", rekao je Vučić i dodao da Srbija visoko ceni to što Kina poštuje njen teritorijalni integritet i nezavisnost.

On je naglasio da je "Kina u međunarodnoj areni veoma pouzdan saveznik svim zemljama u svetu koje drže do poštovanja međunarodnog prava i normi".
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vučić zamolio ambasadora da zahvali za RTB Bor

Izvor: B92, 21.Dec.2017

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u Beogradu razgovarao sa ambasadorom Kine Li Mančangom o međudržavnoj saradnji...Kabinet predsednika Srbije je saopštio da je Vučić zamolio ambasadora da državnom vrhu Kine prenese veliku zahvalnost za interesovanje koje kineski partneri pokazuju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.