Vučić sa potpredsednikom EBRD o javnim preduzećima i RTB Bor

Izvor: Studio B, 15.Mar.2016, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa potpredsednikom EBRD o javnim preduzećima i RTB Bor

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić zatražio je u razgovoru sa prvim potpredsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Filom Benetom podršku te finansijske institucije u restruktiranju RTB Bor i drugih javnih preduzeća.

Benet je potvrdio posvećenost EBRD saradnji sa Srbijom u višše sektora. Premijer Vučić je, kako je saopššteno iz vlade, istakao važnu ulogu koju EBRD ima u tekućem procesu reformi i razvoju privrede Srbije.

Fil Benet je istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << posvećenost EBRD za razvoj saradnje sa Republikom Srbijom u više različitih sektora i naglasio da je Srbija na pravom putu ekonomskih reformi. Srpski premijer je ponovio da je jedan od najvažnijih strateških projekata naše zemlje restruktuiranje i revitalizacija RTB Bor i zatražio podršku EBRD u tom procesu.

Tema razgovora bila je i saradnja sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj u pronalaženju strateškog partnera za Telekom, restruktuiranje dugova Srbijagasa i pružanje pomoći u završetku procesa restruktuiranja Železnica Srbije i Elektroprivrede Srbije. Izražena je namera investiranja EBRD u sektor obnovljivih izvora energije, kao što su vetroparkovi. Posebno se govorilo o zajedničkom programu Vlade Republike Srbije i EBRD za podršku malim i srednjim preduzećima i razvoju preduzetništva kroz izuzetno povoljne kreditne linije, koje bi bile plasirane putem poslovnih banaka u našoj zemlji.

Tokom sastanka, razmatrano je i više projekata grada Beograda, među kojima je i izgradnja nove autobuske stanice, postavljanje javne rasvete i rešavanje problema uklanjanja otpada. Fil Benet je pohvalio rad gradske uprave i njihovu posvećenost.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆ SA POTPREDSEDNIKOM EBRD: Finansijska podrška RTB Boru i drugim preduzećima

Izvor: Kurir, 15.Mar.2016

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić zatražio je danas u razgovoru sa prvim potpredsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Filom Benetom podršku te finansijske institucije u restruktiranju RTB Bor i drugih javnih preduzeća, a Benet je potvrdio posvećenost EBRD saradnji sa Srbijom u višše...

Nastavak na Kurir...

EBRD je posvećena razvoju saradnje sa Srbijom u više različitih sektora

Izvor: Cafe.ba, 15.Mar.2016

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa prvim potpredsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Filom Benetom, a tokom sastanka Vučić je istakao važnu ulogu koju EBRD ima u tekućem procesu reformi i razvoju privrede Srbije, javlja Anadolu Agency.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.