OČAJNI RADNIK RTB BOR Deca me pitaju: Tata, kad će ti porasti ruka?

Izvor: Kurir, 09.Okt.2016, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OČAJNI RADNIK RTB BOR Deca me pitaju: Tata, kad će ti porasti ruka?

.

Naredili su mi da čistim mašinu, ali da ne smem da je isključim kako proizvodnja ne bi stala Viknuli su da gurnem šipku što dublje kako bih skinuo naslage koncentrata, a onda mi je mašina samlela ruku!

Ovako za Kurir počinje svoju priču Žarko Jovanović (34), bivši radnik Rudarsko-topioničarskog basena Bor, kome je prošlog novembra mašina u Topionici otkinula ruku iznad lakta dok je čistio dozator kod fleš-peći:

- Najteže mi bude kad >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << me deca pitaju: „Tata, kad će ruka da ti poraste?“

Izveštaj „Mekinzija“

BEZBEDNOST KATASTROFALNA

Na problem bezbednosti u ovom preduzeću ukazala je i analiza stanja konsultantske kuće „Mekinzi“, koja je bila angažovana da napravi izveštaj o perspektivi RTB U izveštaju se, između ostalog, navodi da je „bezbednost u RTB na šest puta nižem nivou od sličnih rudnika u svetu“

Autor: Jelena Pronić,Foto: Marina Lopičić,Foto: Dado Đilas
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

OCAJNI RADNIK RTB BOR Deca me pitaju Tata kad ce ti porasti ruka

Izvor: medio.rs, 09.Okt.2016

Žarko Jovanović optužuje rukovodstvo RTB Bor s Blagojem Spaskovskim na čelu da ne pazi na bezbednost i da su odgovorni za 182 povrede za godinu dana..Naredili su mi da čistim mašinu, ali da ne smem da je isključim kako proizvodnja ne bi stala. Viknuli su da gurnem šipku što dublje kako bih skinuo...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.