Na Crnom vrhu pronađeno zlato

Izvor: Danas, 14.Nov.2010, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Crnom vrhu pronađeno zlato

Kompanija Avala risorzis, ćerka firma Dandi plemenitih metala, pronašla je na Crnom vrhu pojas zlata u dužini od 52 metra, što je prvi uspeh te kompanije od dobijanja koncesije za geološka istraživanja u Srbiji. Zapadni obronci Crnog vrha, u oblasti Korkan Biger, koja se nalazi na teritoriji Žagubice, u delu koji se graniči sa opštinama Bor i Majdanpek, sadrže rudu zlata, ali se još uvek ne zna da li su količine otkrivene u jednoj od bušotina isplative za eksploataciju.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na Crnom vrhu pronađeno zlato

Izvor: B92, 15.Nov.2010, 04:15

Beograd -- Kompanija Avala risorzis, ćerka firma Dandi plemenitih metala, pronašla je na Crnom vrhu pojas zlata u dužini od 52 metra...Zapadni obronci Crnog vrha, u oblasti Korkan Biger u delu koji se graniči sa opštinama Bor i Majdanpek, sadrže rudu zlata, ali se ne zna da li su količine isplative...

Nastavak na B92...

Kanadski Dundee na Crnom vrhu u Srbiji pronašao zlato

Izvor: SEEbiz.eu, 15.Nov.2010

BOR/BEOGRAD - Kompanija Avala resources, tvrtka kžer Dundee plemenitih metala, pronašla je na Crnom vrhu pojas zlata u dužini od 52 metra, što je prvi uspjeh te kompanije od dobijanja koncesije za geološka istraživanja u Srbiji.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Pronađeno ležište zlata na Crnom vrhu

Izvor: Vesti-online.com, 15.Nov.2010

Na Crnom vrhu, kod Bora, pronađeno je nalazište zlata, ali se još ne zna da li su količine otkrivene u jednoj od bušotina isplative za eksploataciju. Vest su potvrdili i u Ministarstvu rudarstva i energetike, navodeći da je prerano za pretpostavke o ležištu iz koga bi mogla da se planira eksploatacija...Kompanija...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.