Investitori iz Severne Amerike i Australije posetili Srbiju

Izvor: Blic, 30.Jun.2011, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Investitori iz Severne Amerike i Australije posetili Srbiju

Trideset potencijalnih ulagača iz oblasti rudarstva, energetike i obnovljivih izvora energije boravilo je u Srbiji u organizaciji kanadske Rezervoar kapital korporacije i REV-a, njenje ćerke firme u Srbiji, saopšteno je danas.

Kako se navodi u saopštenju Rezervoar kapitala, investitori iz Kanade, Australije i SAD-a su obišli Prijepolje, Užice, Zlatibor, Bor i Vranje i druge lokacija koje su potencijalna odredišta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za ulaganja.

Oni su ocenili da je Srbija privlačno odredište za eventualna buduća ulaganja i uverili se u energetske potencijale.

"Nadamo se da će ova poseta biti podsticaj i poruka svim investitorima za osnaživanje ekonomskih odnosa sa Srbijom, ali i poziv za uzajamno prenošenje iskustava i dobre prakse", kazala je izvršna direktorka REC-a Miljana Vidović.

Ona je istakla da je ideja bila da Rezervoar kapital i REV upoznaju svoje partnere sa investicionim mogućnostima Srbije i svojim primerom im pokažu da postoje dobri preduslovi za ulaganja.

Prilikom posete, ugledni investitori imali su brojne sastanke sa predstavnicima državnih i lokalnih vlasti.

Predstavnik kompanije Global risorsiz investments Majkl Kosovan kazao je da su na vreme identifikovali Srbiju, njen veliki tržišni potencijal i ogromne mogućnosti razvoja.

Kosovan je dodao da su se kroz posetu Srbiji upoznali sa konkretnim prilikama i donosiocima odluka u zemlji, koji su ključni za ostvarivanje investicija.

Investitori su obišli rudnike u Boru i okolini, geotermalne izvore Vranjske banje, kompaniju Energoprojekt, kao i lokaciju na reci Lim na kojoj REV realizuje projekat gradnje dve hidroelektrane u koje će uložiti 140 miliona evra.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Posjeta potencijalnih stranih ulagača u Srbiji

Izvor: Capital.ba, 30.Jun.2011

BEOGRAD, Trideset potencijalnih ulagača iz Kanade, Australije i SAD u oblasti rudarstva, energetike i obnovljivih izvora energije boravilo je u Srbiji, ocijenivši da je ova zemlja privlačno odredište za eventualna buduća ulaganja. Oni su boravili u organizaciji kanadske 'Rezervoar kapital korporacije'...

Nastavak na Capital.ba...

Dobri investicioni potencijali Srbije u oblasti energetike

Izvor: Economy.rs, 30.Jun.2011

Srbija je privlačna za buduća ulaganja u oblasti energetike, rudarstva i obnovljivih izvora, konstatovali su investitori iz SAD, Kanade i Australije, koji su obišli nekoliko lokacija u našoj zemlji pogodnih za tu vrstu ulaganja.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.