Funkcioneri MUP-a i Novog Pazara o nedavnom požaru

Izvor: RTS, 03.Okt.2018, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Funkcioneri MUP-a i Novog Pazara o nedavnom požaru

Državni sekretar MUP-a Milosav Miličković i pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić primili su predstavnike Grada Novog Pazara koje su detaljno upoznali sa merama i radnjama koje su vatrogasci-spasioci preduzeli prilikom nedavnog požara u zgradi "Bor“ u Novom Pazaru.
Milosav Miličković i Predrag Marić su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << gradonačelniku Novog Pazara Nihatu Biševcu i predsednici Skupštine grada Ifeti Radončić ukazali na sve probleme sa kojima su se vatrogasci-spasioci suočili prilikom intervencije, a pre svega na činjenicu da je požar prijavljen kasno, tačnije kada je već bio u razbuktaloj fazi, saopštio je MUP.

Kako su naglasili, uprkos činjenici da su vatrogasci stigli na lice mesta za svega šest minuta, kasna dojava je uticala na mogućnost da stradali budu evakuisani i spaseni.
Predstavnici Grada Novog Pazara izneli su svoje viđenje celokupnog događaja, kao i informacije sa kojima oni raspolažu, na šta su nadležni iz MUP-a odgovorili da se sprovodi detaljna analiza, a ukoliko se utvrdi da je bilo nekih propusta, biće preduzete adekvatne zakonske mere.
Takođe, rečeno je da će oni biti detaljno upoznati sa izveštajem o postupanju i svim relevantnim činjenicama ovog događaja.
Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i predsednica Skupštine grada Ifeta Radončić upitali su predstavnike MUP-a i da li se planira unapređenje opreme Odeljenja za vanredne situacije u Novom Pazaru, kao i dodatni prijem vatrogasaca, pre svega iz redova bošnjačke nacionalne manjine.
Predstavnici MUP-a su rekli da će u Novi Pazar do kraja ovog meseca stići jedno vatrogasno vozilo, dok će još jedno vozilo biti isporučeno u martu sledeće godine. 
Kada je reč o prijemu novih vatrogasaca, Miličković i Marić su istakli da je popunjenost Odeljenja za vanredne situacije u Novom Pazaru prilično dobra, ali da će biti razmotren i prijem novih vatrogasaca u skladu sa uslovima konkursa.
Predstavnici Novog Pazara su predložili i osnivanje dobrovoljnog vatrogasnog društva u ovom gradu, što je pozdravljeno od strane nadležnih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, koji su rekli da će pomoći pri realizaciji tog projekta, navedeno je u saopštenju.
Dve osobe su poginule, a osam je povređeno u požaru koji je u subotu izbio na trećem i četvrtom spratu zgrade "Bor" u ulici Rasima Halilovića u Novom Pazaru.
Novopazarka Anica Mujković (60) godina, za čiji život su se borili lekari u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, podlegla je povredama zadobijenim u požaru.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.