Bor: Suđenje za masovnu tuču pod opsadom

Izvor: Mondo, 29.Apr.2013, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bor: Suđenje za masovnu tuču pod "opsadom"

Suđenje Srbima i Romima koji su učestvovali u masovnoj tuči u martu, počelo je danas u Osnovnom sudu u Boru, uz jake mere obezbeđenja.

U sud su danas dovezeni optuženi Nemanja R. (32), Živorad N. (25), Slavko B. (26), Slaviša K. (28), Mamut M. (25), Patmir M. (54), Turkijan B. (32), Agim S. (22), Elvis A.(21) i Ramiz A. (29).

Prema saznanjima Bete, sud je danas svim osumnjičenima ukinuo pritvor i oni su pušteni kućama da se brane sa slobode.

Neposredno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << uoči suđenja, ispred zgrade Osnovnog suda, koja se nalazi kraj zgrade policije u Skupštini opštine Bor, okupio se veliki broj građana romske nacionalnosti, a incidenata nije bilo.

Tokom masovne tuče u martu policija je morala da koristi oružje i puca u vazduh kako bi okončala sukob.

Pojedini učesnici tuče imali su bejzbol palice, čak i jednu mačetu, ali nije bilo ozbiljnije povređenih.

Kao motiv za sukob, policija je tada navela neraščišćene međuljudske odnose, ali je negirala da je on nastao na nacionalnoj osnovi.

Nakon tuče policija je skoro svakodnevno dežurala pored romskog naselja.

(Beta, ilustracija: Guliver/Getty Images/Thinkstock)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Suđenje uz jake mere bezbednosti

Izvor: B92, 29.Apr.2013

Bor -- Suđenje osobama srpske i romske nacionalnosti, optuženim za masovnu tuču u Boru u martu, počelo je u Osnovnom sudu u Boru, uz jake mere obezbeđenja...U sud su danas dovezeni optuženi Nemanja R. (32), Živorad N. (25), Slavko B. (26), Slaviša K. (28), Mamut M. (25), Patmir M. (54), Turkijan...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.