Bor:Krao metal u rudniku,čuvara gurnuo u jamu

Izvor: Mondo, 28.Apr.2013, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bor:Krao metal u rudniku,čuvara gurnuo u jamu

Policija je uhapsila Bojana A. (33) iz Bora i odredila mu pritvor od mesec dana, jer je teško povredio čuvara Gorana Pavlovića (30), gurnuvši ga u jamu.

Pavlović je, kako je danas rečeno u policiji, sa još nekoliko čuvara iz preduzeća "Zaštita", pokušao da spreči grupu lopova da ukradu otpadni metal iz pogona Rudarsko-topioničarskog basena Bor ali ga je tom prilikom Bojan A. gurnuo u jamu rudnika.

"Pavlović se skotrljao niz kosinu jame i zaustavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << stotinak metara niže, odakle su ga izvukle njegove kolege", rečeno je novinarima u policiji.

Prilikom lekarskog pregleda, ustanovljeno je da je Pavlović zadobio povrede vrata.

Krađa otpadnog metala u Boru je toliko uzela maha da se lopovi ne libe da i tokom dana uđu u pogone RTB-a.

U gradu su pokradeni brojni poklopci sa šahti, kradu se kompletni trafoi Elektroditribucije, oprema mobilnih operatera, a često bivaju presečeni i telefonski kablovi.

Iako policija zna ko krade bakar i ko otkupljuje tu robu, lopovi često prolaze nekažnjeno ili s minimalnom kaznom, jer je reč o krađi robe "male vrednosti".

Do sada je više Borana zadobilo teške povrede prilikom pada u otvorene i neobezbeđene šahtove sa kojih nedostaju poklopci.

(Beta, ilustracija: Guliver/Getty Images/Thinkstock)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lopov stražara gurnuo u jamu

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Apr.2013

Borska policija uhapsila je Bojana A. (33) iz Bora i odredila mu pritvor od mesec dana, jer je u jamu borskog rudnika gurnuo stražara Gorana Pavlovića (30), koji je tom prilikom povređen.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.