BOR SE HRABRO DRŽI: Zabeležena još dva kovid-19 slučaja

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2020, 13:26

BOR SE HRABRO DRŽI: Zabeležena još dva kovid-19 slučaja

Zaraženo ukupno desetoro ljudi

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje "Timok" Zaječar, na teritoriji grada Bora zabeležena su još dva nova slučaja virusa korona. Na teritoriji Bora, uključujući i nova dva slučaja kovida-19, virusom korona po poslednjem preseku stanja zaraženo je ukupno desetoro ljudi.

- U pitanju su osobe koje imaju prebivalište na teritoriji grada Bora, a radno su angažovane u drugim gradovima. Jedan pacijent je sa blažom kliničkom slikom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i nalazi se u kućnoj izolaciji, dok je drugi, prema preporukama stručnjaka, upućen na dalje lečenje na Infektivnu kliniku u Nišu. Važno je istaći da su svi kontakti obrađeni, da su stabilnog zdravstvenog stanja i čekaju se rezultati njihovih testiranja - rekla je na konferenciji direktor Doma zdravlja u Boru dr Vesna Radosavljević.

Prema rečima načelnika Epidemiološke službe borskog Doma zdravlja, dr Javorke Stankulić, sudeći prema trenutnom stanju, situacija na teritoriji Bora je, u odnosu na druge gradove u Srbiji, povoljnija.

- Ponovila sam i ponavljaću više puta, vrlo je važno nositi zaštitne maske, održavati higijenu ruku, provetravati prostor i dezinfikovati radne površine.  Situacija u našem gradu je mnogo povoljnija u odnosu na druge gradove u Srbiji, virus jeste prisutan, a u kojoj će se meri prenositi zavisi isključivo od nas - istakla je epidemiolog Stankulić.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.