Apsolventi u Ziđinu: Pet sati rada, pa dva kineskog

Izvor: Mondo, 29.Maj.2019, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apsolventi u Ziđinu: Pet sati rada, pa dva kineskog

Kineska kompanija Ziđin, većinski vlasnik Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor, potpisala je danas ugovore o stručnoj praksi sa 38 studenata završnih godina Tehničkog fakulteta u ovom gradu.

Foto: MONDO / Aleksandra Petrovski

Apsolventi borskog Tehničkog fakulteta će do završetka studija, u RTB-u, koji sada posluje pod nazivom Srbija Ziđin Bor bakar, biti na stručnoj praksi - pet sati rada, a dva učenja kineskog jezika, prenosi RTS.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />Praksa im je plaćena i biće im ponuđeno da ostanu u kompaniji.

Kineski gigant preuzima RTB Bor!

"Ugovor koji smo danas potpisali biće nam svima od velikog značaja u budućnosti, ali i ostalim studentima koji će ugovore potpisivati posle nas", kaže apsolvent Tehničkog fakulteta u Boru Milica Adamović.

Direktor zadužen za ljudske resurse u ovoj kompaniji Huang Džao Ju ističe da samo oni koji usvajaju duh inovacije i neprestano se usavršavaju mogu postati vrhunski stručnjaci u kompaniji.

Kineska kompanija Ziđin preuzela je RTB Bor 18. decembra 2018. godine.

Kompanija je u prvom tromjesečju gubitke RTB-a pretvorila u profit. Vlasnik je zadržao 5.000 zaposlenih, a u aprilu je stalni posao dobilo 50 ljudi.
Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.