Selaković: O Kariću jedino može da odluči sud

Izvor: Blic, 11.Mar.2015, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković: O Kariću jedino može da odluči sud

Odluku o povlačenju optužnice protiv predsednika BK kompanije Bogoljuba Karića mogu doneti samo pravosudni organi, izjavio je danas u ministar pravde Nikola Selaković.

- Da li je nešto učinjeno zakonito ili ne, o tome odlučuje isključivo samo sud - rekao je Selaković u Užicu, odgovarajući na novinarska pitanja o zakonskim osnovama za eventualni povratak Karića u Srbiju.

Protiv Karića >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je podignuta optužnica zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja od 1998. do 2005. godine oštetili kompaniju "Mobtel" za više od 60 miliona evra.

Karić, koji se od 2006. godine nalazi van Srbije, početkom ove nedelje je u medijima poručio da će se vratiti u Srbiju ukoliko budu povučene sve tužbe protiv njega pred pravosudnim organima.

Ministar pravde je prokomentarisao i navode štampe da bi Karić, ukoliko bude povučena tužba protiv njega, bio spreman da investira u Srbiji.

- Uslov da bilo ko uloži novac u investicije u Srbiji je da nema problema sa pravosudnim organima.To važi i za Bogoljuba Karića” - naglasio je Selaković.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Selaković: O Kariću jedino može da odluči sud

Izvor: RTS, 11.Mar.2015

Odluku o povlačenju optužnice protiv predsednika BK kompanije Bogoljuba Karića mogu doneti samo pravosudni organi, izjavio je ministar pravde Nikola Selaković. . "Da li je nešto učinjeno zakonito ili ne, o tome odlučuje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.