Izvor: B92, 13.Apr.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karić čeka dokument o prebivalištu

Beograd -- Predsednik PSS-a Bogoljub Karić rekao je da ta stranka nema problema ni sa potpisima ni sa glasovima, ali da čeka dokument o prebivalištu, koji još ne može da dobije.

"Pokret 'Snaga Srbije' čeka da dobije ono što mu verovatno neće dati, bez obzira na neka obećanja, a to je dokument o mom prebivalištu, koji svako u Srbiji može da dobije osim mene", istakao je Karić u telefonskom intervjuu današnjoj "Politici", odgovarajući na pitanje zašto još nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predao izbornu listu.

"To znači da im je opet stalo do toga da ne budem prvi na listi svoje stranke", tvrdi Karić u razgovoru koji je vođen, kako objašnjavaju njegovi saradnici, preko "zaštićene linije".

"Nema problema ni sa potpisima, ni sa ljudima. Mojih 600.000 glasova nije nigde nestalo", rekao je Karić koji se oglasio posle više od dve godine otkako je pobegao iz Srbije gde tužilaštvo ispituje način na koji je osnovan Mobtel.

Pokret "Snaga Srbije" razgovara o koalicijama sa svim strankama koje su im programski bliske, rekao je on, dodajući da su im neke od njih otvoreno rekle da ne smeju sa njima u koaliciju, ne navodeći o kojim je to strankama reč, da im ne bi, kako je rekao, nanosio štetu.

Karić je rekao da ne razmišlja da od političara ponovo postane finansijer drugih stranaka, napominjujući da danas "najveći broj političara teži više desetina miliona evra, a da su se mnogi od eksperata 'ugradili' u akcije vlasnika kapitala koje su ucenjivali i tako im omogućili da postanu vlasnici Srbije".

"Oni se ne vide javno i kunu se u poštenje, spavaju na kauču, žive u stanu" Njima više finansije ne trebaju", istakao je predsednik Pokreta "Snaga Srbije".

Na pitanje u koga ima poverenja u Srbiji, odnosno koja bi to stranka trebalo da bude na vlasti posle 11. maja da bi se vratio u zemlju, Karić je odgovorio da je manje važno u koju stranku ili ličnost on ima poverenja, već je bitno "kako funkcioniše pravosudni sistem i koliko je on samostalan i zaštićen od pritisaka stranaka ili centara moći".

Spor s državom u kome on nju tuži za otimanje Mobtela, a država njega za mahinacije, mogao bi da je ovo ozbiljna vlast da se reši, prema njegovim rečima, na taj način što bi država omogućila pregovore i tražila način da se ovaj spor reši u obostranom interesu.

"Sve se ovo može rešiti, neka me puste da se branim sa slobode i radim svoj posao", rekao je on.

Karić u intervjuu "Politici" otkriva da su mu "visoki domaći i strani funkcioneri" nudili bogatstvo da podrži projekat nezavisnog Kosova.

"Sve to imam dokumentovano i snimljeno. Neke od tih sastanaka, nažalost, režirali su domaći neprijatelji Srbije. Još tada mi je rečeno: ako nećete da sarađujete sa nama, uništićemo vam sve što imate", rekao je Karić.

On je dodao da je razgovor vođen u Budimpešti. Napomenuvši da je razgovarao s predstavnicima američke administracije, Karić je rekao da ne može da radi protiv svog naroda i svoje zemlje i da neće da učestvuje u stvaranju nezavisnog Kosova.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Milanka Karić posetila Sremsku Mitrovicu

Izvor: Press, 13.Apr.2008

Član Glavnog odbora Pokreta "Snaga Srbije - Bogoljub Karić" (P S S) Milanka Karić obišla je Sremsku Mitrovicu i sa članovima Opštinskog odbora i simpatizerima P S S razgovarala o predstojećim lokalnim izborima u ovom gradu, navedeno je u današnjem saopštenju te stranke..

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.