Priručnik za radio-amatere treće klase – Propisi

Blog: Peđina beležnica, 03.Sep.2015, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priručnik za radio-amatere treće klase – Propisi

Izvor: http://pedja.supurovic.net/prirucnik-za-radio-amatere-trece-klase-propisi

Za potrebe obuke radio-amatera u našem klubu, a u nedostatku odgovarajuće literature, pripremio sam Priručnik za amaterske radio-operatore treće klase – za oblast propisa.
Priručnik je rađen je prema Programu za polaganje stručnog ispita za zvanje radio-amatera prve klase i u najvećem delu pokriva sve što je tim programom pokriveno u oblasti propisa (oblast C  – NACIONALNI (SRPSKI) I MEĐUNARODNI PROPISI O AMATERSKOJ I AMATERSKOJ SATELITSKOJ SLUŽBI), osim što je prilagođen deo koji se odnosi na CEPT licence i prikazan je Plan namene frekvencija skraćen samo na one opsege koji su dozvoljeni operatorima treće klase.
Priručnik nije pisan na način kako je to običaj, kao zbirka pitanja sa odgovorima, već je pisan kao udžbenik koji se na pristupačan i sažet način bavi temom, pokrivajući sva pitanja koja polaznik može dobiti na ispitu ne prisiljavajući ga da uči odgovore napamet. […]
[ ... vidi ceo članak ... ]
Related posts: Plaketa Saveza radio-amatera Srbije Radio-amaterizam: Problemi radio-amaterskog pokreta Radio-amaterizam: Radio-amaterski turizam

Nastavak na Peđina beležnica...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Peđina beležnica. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Peđina beležnica. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.