KrvnaGrupa.com – online aktivizam koji vredi spomenuti

Blog: Eniac, 30.Maj.2011, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KrvnaGrupa.com – online aktivizam koji vredi spomenuti

Društveni mediji su vrlo moćan low (no) budget alat kada je smisleni aktivizam u pitanju. Informacije koje mogu nekima značajno promeniti život se obično šire poput vatre na hiljade korisnika u cilju pronalaska rešenja. Jedan share ne znači ništa, a pomoć koja može da se uputi je neprocenjiva. Mini projekat, koji je upravo ugledao svetlost dana - KrvnaGrupa.com pokušava da ovu prednost iskoristi na najbolji mogući način i tako da pomalo zaboravljenu smisao društvenim medijima.

Ako makar malo intezivnije koristite internet verovatno ste više puta dobijali zahteve za namensko davanje krvi za određene osobe. Neophodnost za koju smo nekad cimali sve koje poznajemo iz raznih gradova olakšala se utoliko što smo sada sve ljude mogli da obavestimo jednostavnim postovanjem na društvenim medijima, u nadi da će i drugi vest objaviti. Priznajem, čak sam i ja imao jednu situaciju gde mi je za dragu osobu bila potrebna A+ krvna grupa (vrlo česta srećom), koja je jako uspešno prošla zahvaljujući Twitter drugarima. To je nekako najmanje što možemo da uradimo. Problem je eventualno nastajao kada se ova komunikacija obavljala mejlom, kroz chain lettere kada smo dobijali zahteve i po 2 godine stare. Informacija se širila slabo povezanim društvima, i svako je hteo da pomogne i ako nije postojala potreba za tim u tom trenutku. I pored ovoga, ne možemo a da ne priznamo da je naš angažman na društvenim medijima vrlo zahvalan kada su ovakve stvari u pitanju, odakle me i raduje ideja poput ove koju je danas Marko pokrenuo.
KrvnaGrupa.com na najbolji način angažuje Facebook korisnike različitih krvnih grupa koji su spremni da pomognu kada je to najneophodnije. Targetiranjem kroz razne grupe moguće je lakše doći do ljudi koji direktno mogu da nam pomognu, i obzirom na prirodu problema rado prošire poziv na pomoć svojim prijateljima. Kao što kažu na samom sajtu - Danas pomažemo drugima, sutra će možda drugi pomagati nama. Snaga zajednice u svom najboljem ruhu. Svaka čast na ideji!

Nastavak na Eniac...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Eniac. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Eniac. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.