Kreiranje PDF dokumenta u PHP sa tfpdf, fpdf i fpdi

Blog: Peđina beležnica, 25.Apr.2017, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kreiranje PDF dokumenta u PHP sa tfpdf, fpdf i fpdi

Izvor: https://pedja.supurovic.net/kreiranje-pdf-dokumenta-u-php-sa-tfpdf-fpdf-i-fpdi

Potrebno vam je da na sajtu generišete PDF dokument koji je predefinisani obrazac a posetilac sajta samo treba da ga popuni? Evo kako sam ja to uradio. Verovatno će i vama biti korisno.

Postupak se svodi na otvaranje PDF dokumenta, učitavanje strane iz njega koja sadrži već pripremljen obrazac i zatim upisivanje dodatnog sadržaja u tu stranu, na mestima koja su predviđena za popunjavanje.
Za kreiranje PDF dokumenata može se upotrebiti odlična biblioteka FPDF. Biblioteka sadrži PHP klasu koja programeru omogućava kreiranje PDF dokumenata na visokom nivou, odnosno, da se ne mora baviti strukturom i formatom PDF dokumenta, već sve obavlja pozivanjem medota ove klase – smešta sadržaje na stranu dokumenta tamo gde želi i kako želi. […]
[ ... vidi ceo članak ... ]
Related posts: Veb, PHP, MySQL i srpsko pismo Popunjavanje radio-amaterskih obrazaca na sajtu Imagelys Picture Styles, alatka za kreiranje šara za pozadine (tiles)

Nastavak na Peđina beležnica...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Peđina beležnica. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Peđina beležnica. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.