5 najpopularnijih boja za uređenje enterijera u ovoj godini

Izvor: Objava, 25.Jun.2020, 15:13

5 najpopularnijih boja za uređenje enterijera u ovoj godini

Iako je Pantone proglasio plavu kao boju godine, ona nije jedina nijansa koju ćemo viđati svuda. U pogledu uređenja enterijera, stručnjaci savetuju, a trendovi nalažu, da se okrenemo još nekim vedrim, pozitivnim i jarkim bojama koje takođe možemo videti u prirodi i koje su tu da nam poprave raspoloženje i oboje dan.

Zato, ukoliko planirate veliko sređivanje svog doma ili pak tragate za prečicama kako da u svoj dom unesete neku novu, lepu energiju, u nastavku otkrijte koje se to nijanse nalaze na spisku najpopularnijih boja u enterijeru u 2020. godini.
Narandžasta
Narandžasta nas podseća na prelepe zalaske sunca koje obožavamo da posmatramo, pa nas odmah ispunjava nekim mirom i lepim osećanjima. Zbog ove asocijacije, narandžastu možete da uključite u svoju dnevnu ili spavaću sobu, budući da je reč o prostorijama u kojima nekako najviše boravimo. Pored detalja kao što su zavese, posteljine, prekrivači ili jastuci, ovu toplu nijansu možete upotrebiti i u obliku nameštaja - mebl štofovi u narandžastim tonovima daju potpuno novi izgled starom nameštaju, ukoliko trenutno nemate mogućnosti da ga zamenite.
Crvena
Bliska narandžastoj, crvena nas takođe puni pozitivnom energijom, snagom, voljom i strašću. Neki kažu da podstiče apetit pa tako nije preporučljiva u kuhinji, ali je zato možete nameniti bilo kojoj drugoj prostoriji - kupatilu ili dnevnoj sobi, na primer. Budući da je prilično moćna i upadljiva, savetujemo vas da upotrebite ovu boju samo za detalje. Na primer, u kupatilu to može da bude zavesa za kadu ili tuš kabinu, korpa za veš, u spavaćoj sobi crvena može da bude odličan izbor kao boja posteljine budući da se neće koristiti svakodnevno, a u dnevnoj sobi to može da bude komoda, tabure ili ukrasni jastuci - mebl štofovi u crvenim tonovima i dezenima će se pobrinuti za to da vaši stari komadi nameštaja zablistaju novim sjajem.  
Boja (svetlog) drveta
Za ljubitelje minimalizma, svetlo drvo je ne samo omiljeni materijal, već je i njegova boja ono što se svima dopada - jednostavna, prirodna i prosto umirujuća. Naravno, ukoliko više volite boju tamnog drveta ili mahagonija, ove nijanse su takođe dobrodošle prilikom uređenja enterijera, a odlična ideja je čak da ukombinujete različite nijanse ovih drvenastih boja u jednoj prostoriji, pa i u celom domu. Na primer, u spavaćoj sobi ili dnevnoj sobi, mebl štofovi odnosno nameštaj u tamno braon odlično se slažu uz svetle, bež boje posteljine odnosno prekrivača i jastuka kojima se oplemenjuje izgled nameštaja. U kupatilu se kombinacije ovih nijansi ogledaju u spajanju pločica, kupatilskog nameštaja i detalja, a u kuhinji u kombinovanju radne ploče sa bojom kuhinje.
Roze
Takozvana milenijumska roze je jedna od najpopularnijih boja već nekoliko sezona unazad, ali ove godine su dozvoljene i razne njene varijacije - odvažna pink, upadljiva boja lososa, puder roze i druge. U odnosu na to koju nijansu birate, procenite da li je bolje ići na detalje u toj boji kao što su mebl štofovi i sami komadi nameštaja, posteljine, zavese, tepisi i slično, ili je u redu pucati na visoko i obojiti zidove i uopšte celu prostoriju u tu boju.
Zelena
Još jedna boja koja dolazi iz prirode i koja na nas deluje opuštajuće i osvežavajuće. Možete je upotrebiti u kuhinji ili kupatilu, ali mnogi se odlučuju da njome osveže i svoje dnevne ili spavaće sobe. Ponovo, nameštaj je taj kroz koji možete uneti ovu boju u svoj enterijer (mebl štofovi za fotelju, tabure i slične, manje komade nameštaja) kao i detalji u vidu zavesa, tepiha, posteljine, ukrasnih tapeta na samo jednom delu zida i slično.

Poigrajte se i unesite željene boje u svoj dom bez straha!