I ovog januara 1000 evra od akcija

Izvor: Njuz.net, 30.Dec.2010, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I ovog januara 1000 evra od akcija

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBesplatne akcije daće novi podsticaj rastu privrednih aktivnosti

BEOGRAD, 30. decembar 2010, (Njuz) - Građani Srbije će i ovog januara, kao i prethodnog, dobiti po najmanje 1000 evra u akcijama javnih preduzeća, kao i deo novca u gotovini, najavilo je Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja Srbije.
Akcije će dobiti svi punoletni građani koji su ranije već dobili >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << akcije Naftne Industrije Srbije, a ovog puta biće podeljene akcije Telekoma, Elektroprivrede Srbije, Aerodroma Nikola Tesla, Galenike i drugih državnih kompanija koje još nisu prodate ili podvrgnute restrukturiranju od strane renomiranih srpskih biznismena. Prema nekim procenama, vrednost akcija će verovatno premašiti cifru od 1000 evra, dok će gotovinski deo iznositi nekoliko stotina evra.
- Uz to, građani će, uprkos drugačijim najavama o poskupljenju koje povremeno možemo čuti, moći da računaju i na zamrzavanje cena telefoniranja, interneta, električne energije, lekova i aerodromskih usluga sve do privatizacije tih državnih kompanija. To je poruka građanima da država misli na njih i da ni u buduće, kao ni do sada, u Srbiji neće biti mesta za recesiju i finansijsku krizu - kaže za Njuz izvor iz Ministarstva ekonomije.
Jedna od preporuka koja je došla iz Ministarstva je i da građani mogu da se ugledaju na državu, koja će deo novca od prodaje Telekoma potrošiti na vraćanje dugova, i deo novca od akcija iskoriste za prevremenu otplatu svojih subvencionisanih kredita koje je, da podsetimo, inicirao upravo prvi čovek tog ministarstva, Mlađan Dinkić.
- To bi bio dobar potez građana jer bi doprineli da Srbija i dalje ostane ekonomski stabilna i bezbedna, s obzirom da je ona, prema rečima premijera Mirka Cvetkovića, jedina država na svetu koja nije zahvaćena ekonomskom krizom i recesijom - kaže sagovornik Njuza.
On dodaje da su građani čak 80 odsto novca od prethodnih akcija uložili u privatan biznis što je direktno uzrokovalo procvat srpske ekonomije u za svet inače najtežoj kriznoj godini.
- U periodu kada su brojne države poput Grčke ili, recimo, Irske, koja je proglašavana ekonomskim čudom, propadale i dolazile na ivicu bankrota, Srbija se, zahvaljujući besplatnim akcijama podeljenim građanima, uzdigla iz pepela recesije i ustremila se ka samom vrhu regionalne ekonomije, te ubrzo proglašena „balkanskim tigrom”, a sve to zahvaljujući malim preduzetnicima koji su svoje poslove pokrenuli upravo kapitalom od akcija. Očekujemo da će građani i ove godine svoj, slobodno možemo reći, zavidni kapital od akcija usmeriti u pravom smeru i doprineti očuvanju stabilne makroekonomske slike Srbije - rečeno je Njuzu u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja.
Nenad Milosavljević
Pogledaj vesti o: Besplatne akcije,   Prodaja Telekoma

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.