Boris ima alternativu! (Pravoverni Toma)

Izvor: TvojPortal.com, 31.Maj.2011, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boris ima alternativu! (Pravoverni Toma)

Aktuelna vlast u Srbiji prethodne izbore dobila je na sloganima "Evropa nema alternativu" i "Evropa i Kosovo". Narod je očigledno poverovao u te slogane i dao glasove koaliciji "Za evropsku Srbiju". I tada je bilo, kao što je i danas jasno, da su i jedan i drugi slogan netačne, čak nemoguće konstrukcije. Na sva zvona najavljen je "Fijat", 500000 novih radnih mesta, milijarde evra stranih investicija, rast životnog standarda, 2000 evra besplatnih akcija...


Danas, tri godine nakon izbora, jasno je da se odustalo od politike "i Evropa i Kosovo", da imamo 500000 radnih mesta manje u odnosu na 2008. godinu, da je životni standard pao za 50%, da su milijarde stranih investicija nekako zaobišle našu zemlju, 2000 evra besplatnih akcija se pretvorilo se u 20 evra,... Jedini predizborni slogan od koga se ne odustaje jeste da "Evropa nema alternativu".
EU, u kojoj buja socijalno nezadovoljstvo sve nižim životnim standardom, u kojoj se masovno otpuštaju radnici u javnom sektoru, gde preduzeća bankrotiraju, berze doživljavaju krah, zaista ne može imati alternativu. Zar bi tamo neka Rusija, Kina, Brazil, Indija,..., koje usred svetske ekonomske krize doživljavaju ekonomski rast od 6-8%, uopšte mogli biti alternativa onome što se dešava u Grčkoj, Portugalu, Irskoj, Španiji, Bugarskoj, Rumuniji,... Kako jedna "nedemokratska" Rusija može biti alternativa kolevci demokratije, Francuskoj, u kojoj onako "demokratski" love i proteruju rome. Na to što je ta ista Francuska nama spočitavala "kartonsko naselje", svi su već zaboravili.
Pa ako i ne čudi politika Borisa Tadića, koji i dalje ponavlja da "evropa nema alternativu", interesantno je da se te parole nepokolebljivo drži i neverni Toma, koji je sada u stvari "pravoverni Toma", evrokonvertit, koji je istog trenutka, kada se usudio da, sramežljivo i slabašno, pred Koštunicom kaže da "Srbija nema alternativu", bio pozvan pred "evroinkviziciju".Odmah su ga francuski ambasador Teral i drugi evropski činovnici pozvali na ispovest i odredili mu "epitimiju". Epitimija je dobra , duhovno pročišćuje čoveka. Nije to više onaj Toma koji je evropske činovnike nazivao kriminalcima i agresorima, nije to onaj čovek koji je bulevarima davao ime Ratka Mladića,... Agresori su sada partneri, generala Mladića bi i on uhapsio jer je to naša obaveza na evropskom putu... Valjda je sastavni deo epitimije bio i štrajk glađu i žeđu (Tomin uskršnji post). Ne  to nije više isti čovek. Brojne posete ambasadama i briselski hadžiluci su ga prosvetlili. Njegova vera u evropske vrednosti je apostolski čvrsta.
Takve Brisel najviše voli, zabludelu decu koju treba vratiti na pravi, bezalternativni put. Pravoverni Toma biće najbolji primer "snage vere" u evropske integracije, biće najplodniji misionar "evropske ideje" u Srbiji. Sve ima alternativu pa i Boris Tadić.
SAMO EVROPA NEMA ALTERNATIVU !!!
Autor: Života Starčević

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.