Besplatne akcije od 6. januara

Izvor: S media, 31.Dec.2009, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatne akcije od 6. januara

Na oko 3,5 miliona tekućih računa kod Banke Poštanske štedionice i na 1,3 miliona računa kod drugih poslovnih banaka biće uplaćeno po 1.700 dinara novčane naknade, koju građani ostvaruju iz dosadašnjeg postupka privatizacije i kojim će moći da raspolažu od srede, 6.januara, saopšteno je danas iz JP PTT saobraćaja Srbija.

Građani taj novac mogu koriste, po potrebi, za razna bezgotovinska plaćanja, ili da ga podignu na šalterima bilo koje pošte, ukoliko imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << otvoren račun kod Banke Poštanske štedionice, ili u poslovnicima banaka čije su račune prijavili prilikom evidentiranja za besplatne akcije.

Ukoliko žele gotovinu na šalterima pošta, građani su dužni da pokažu ličnu kartu ili izbegličku legitimaciju i PTT radniku daju karticu banke čekovnu karticu ili potvrdu o dodeljenom dinarskom računu prilikom evidentiranja za besplatne akcije. Nakon toga potpisuju odgovarajući nalog za isplatu i dobijaju po 1.700 dinara na ruke.

Na automatizovanim PTT šalterima, u 1.200 pošta širom Srbije, korisnik može zahtevati da mu se izda Potvrda o posedovanju besplatnih akcija NIS, koja je isključivo informativnog karaktera i sa njom se ne može trgovati.

Kako je najavljeno iz Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, svaki građanin ima pravo na pet akcija NIS, ukupne nominalne vrednosti od 2.500 dinara.

Pošta Srbije obezbedila je svu organizacionu, softversku i hardversku strukturu radi efikasne isplate i izdavanja potvrda o posedovanju besplatnih akcija NIS, navodi se u saopštenju.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.