Besplatne akcije: Upis samo lično

Izvor: Blic, 31.Jan.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatne akcije: Upis samo lično

1. Da li naši državljani moraju biti upisani u biračke spiskove ili to nema nikakve veze sa besplatnim akcijama?

Srdačan pozdrav iz Švedske, Zorica

- Državljani Srbije koji borave u inostranstvu mogu se prijaviti u najbližem diplomatsko-konzularnom predstavništvu, pod istim uslovima kao i građani koji žive u Srbiji. Državljani moraju biti upisani u birački spisak da bi stekli pravo na besplatne akcije.

2. Da li imam pravo na akcije? Već 12 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << živim u Srbiji, a doskora sam imala državljanstvo SCG. Rođena sam u Crnoj Gori i sada planiram da podnesem zahtev za srpsko državljanstvo.

- Zakon predviđa da lica koja imaju državljanstvo Srbije na dan 3. 1. 2008. godine imaju pravo na besplatne akcije. U toku su konsultacije sa Ministarstvom unutrašnjih poslova oko razjašnjenja statusa građana koji su u vašoj situaciji.

3. Ja sam državljanin Srbije i trenutno sam u inostranstvu na studiranju. Da li postoji pravna mogućnost (punomoć) da neko za mene uzme te akcije?

Pozdrav iz Melburna.

- Vi se možete prijaviti u najbližem diplomatsko-konzularnom predstavništvu pod istim uslovima kao i građani koji žive u Srbiji. Ne postoji mogućnost davanja punomoćja, već se prijava mora obaviti lično.

4. Šta je sa ljudima koji su samo delimično ostvarili pravo na akcije i nisu ih naplatili, jer novi vlasnik firme nije isplatio već samo zaostale plate bivšim radnicima.

- Oni su ostvarili pravo na besplatne akcije kao zaposleni i nemaju pravo da se prijave kao građani.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.