Zaustavljeno curenje hlorovodonične kiseline

Izvor: S media, 11.Jun.2010, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaustavljeno curenje hlorovodonične kiseline

Zaustavljeno curenje i isparavanje hlorovodonične kiseline iz vagona-cisterne na železničkoj stanici Aerodrom u Pančevu. Nema pvređenih.

Curenje i isparavanje hlorovodonične kiseline iz vagona-cisterne na železničkoj stanici Aerodrom u Pančevu je zaustavljeno i više nema opasnosti po ljude i

životnu sredinu, izjavio je zamenik komandira vatrogasne brigade u tom gradu Predrag Milosavljević.

On je istakao da u tom incidentu nije bilo povredjenih.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
"Nedostajalo je nekoliko zavrtnja na poklopcu železničke cisterne zbog čega je hlorovodonična kiselina isparavala i kapala. Stručna ekipa iz Petrohemije je to popravila i otklonila opasnost", rekao je Milosavljević Radiju Pančevo.

U cisterni je prevožen rastvor hlorovodonične kiseline iz Rumunije u Novi Sad. Kapanje i isparavanje kiseline su jutros primetili zaposleni na žzelezničkoj stanici i o tome su obavestili vatrogasce.

Sličan incident sa isparavanjem hlorovodonične kiseline zbog neispravnog poklopca na cisterni desio se na toj železničkoj stanici i sredinom novembra prošle godine.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Isparenje hlorovodonične kiseline iz cisterne u Pančevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jun.2010

PANČEVO -..Iz cisterne vagona na železničkoj stanici Aerodrom u Pančevu jutros je primećeno isparavanje hlorovodonične kiseline, zbog čega su intervenisali vatrogasci...Tri vatrosagne ekipe od kojih jedna iz Petrohemije izašle su na teren odmah po dojavi i uspele da smanje obim isparavanja, a...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

SPREČENA EKOLOŠKA KATASTROFA U PANČEVU

Izvor: Kurir, 11.Jun.2010

PANČEVO - Jutros su zaposleni na železničkoj stanici "Aerodrom" u Pančevu primetili curenje i isparavanje kiseline i o tome su obavestili vatrogasce...- Stručnjaci iz "Petrohemije" su kapanje i isparavanje hlorovodonične kiseline iz vagona-cisterne zaustavili i više nema opasnosti po ljude i životnu...

Nastavak na Kurir...

Zaustavljeno curenje hlorovodonične kiseline

Izvor: Danas, 11.Jun.2010

Curenje i isparavanje hlorovodonične kiseline iz vagona-cisterne na železničkoj stanici Aerodrom u Pančevu je zaustavljeno i više nema opasnosti po ljude i životnu sredinu, izjavio je Predrag Milosavljević, zamenik komandira vatrogasne brigade u tom gradu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.