Vulin: Tek smo na početku posla

Izvor: Studio B, 14.Jun.2014, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Tek smo na početku posla

Ministar za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin obišao je Velike Crljene kod Lazarevca u kojima je pomagao u čišćenju i sanaciji terena.

"Još ništa nije gotovo" upozorio je Vulin koji je istakao da se tek počelo izlaziti na kraj sa posledicama katastrofe.

"I ovo danas je poruka da svi moramo da se organizijemo - da ništa nije gotovo i da smo tek na početku posla" rekao je Vulin koji zajedno sa volonterima pomaže u raščišćavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << terena.

Kako je dodao, ljudi i opštine koje su postradali u poplavama neće biti zaboravljeni poručivši da je i ovo jedan od načina na koji može da se vidi da Srbija brine o svojim građanima.

Sa povlačenjem vode, rekao je ministar, ne sme da se povuče i entuzijazam i osećaj solidarnosti. "To ne smemo da dozvolimo" kategoričan je Vulin.

Na pitanje da li će biti dovoljno novca za obnovu kuća, Vulin je rekao da hoće i naznačio i da je Vlada Srbije usvojila odluku o dodeli milijardu dinara preko Programa Fonda za razvoj za obnovu privrede u mestima stradalim od poplavama.

On je naveo da će i u narednim nedeljama da pomaže građanima na ovaj način, ali i da ga zabrinjava to što je sa povlačenjem vode polako počela da se smanjuje svest o tome da se dogodila "katastrofa i da još uvek nismo uspeli da izađemo na kraj sa svim njenim posledicama".

Voda iz Velikih Crljena se potpuno povukla, a građani zajedno sa nadležnima rade na otklaljanju posledica i stvaranju uslova za normalan život. 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.