Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Avg.2020, 10:27

Vučić: Nova KOVID-bolnica kod Beograda gotova do 1. decembra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas na početku izgradnje još jedne KOVID-bolnice, u Vojnom kompleksu "Zemun ekonomija" kod Beograda, kazao da će izgradnja biti završena do 1. decembra.

Bolnica od 18.000 kvadratnih metara, imaće 200 mesta za intenzivnu negu i 800 za poluintenzivnu. Posle epidemije moći će da se koristi za druge namene, jer će imati i salu za porođaje i kardiološku angio-salu.

Izgradnja zgrade će koštati više od 27 miliona evra, a >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na to treba dodati opremu, rekao je Vučić.

Vučić je ponovio da će Srbija među prvima dobiti vakcinu protiv korona virusa i rekao da je država dala zdravstvu stotine miliona evra da bi smanjila pritisak na medicinske radnike.

Govoreći o drugim temama, Vučić je naveo da su prihodi državnog budžeta tokom jula bili bolji i od "najboljih projekcija", a da prve procene za drugi ovogodišnji kvartal ukazuju da će Srbija po stanju BDP biti "druga u Evropi".

"Ispred nas je samo Litvanija... Naša prva procena se pokazala kao pesimistična i očekujemo pad bruto domaćeg proizvoda (u drugom kvartalu) od minus 6,3 do 6,5 odsto, a ukupno očekujemo pad od oko 9,0 odsto u prvom polugodištu", rekao je Vučić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Nova KOVID-bolnica kod Beograda gotova do 1. decembra

Izvor: Beta Video, 01.Avg.2020

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas na početku izgradnje još jedne KOVID-bolnice, u Vojnom kompleksu ``Zemun ekonomija`` kod Beograda, kazao da će izgradnja biti završena do 1. decembra. (pokrivalice) Beta/MOD

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.