Volonteri Crvenog krsta otputovali u Španiju

Izvor: Glas javnosti, 07.Jul.2011, 07:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volonteri Crvenog krsta otputovali u Španiju

BEOGRAD- Pet mladih volontera iz Crvenog krsta Savskog venca, Palilule, Novog Beograda, Starog grada i Zemuna danas su otputovali u Barselonu. Oni će do 11. jula biti gosti Crvenog krsta Španije.

Tokom boravka posetiće sedište Pokrajinskog omladinskog Crvenog krsta i lokalne organizacije u Barseloni,  bolnicu „Hospital de Vall d Hebron”, sresti se sa omladincima uključenim u program „Hospitalizovano detinjstvo”, učestvovati na Festivalu kulture i posetiti koordinacioni centar >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Crvenog krsta Katalonije.

Crveni krst Beograda od 2002. godine realizuje Program „Vesela bolnica”. Cilj programa je animacija dece na bolničkom lečenju. Prvi donator programa je bio španski Crveni krst. Tada su iskustva volontera iz Španije preneta u Beograd i volonteri Crvenog krsta Savskog venca program su započeli u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj ulici. Narednih godina program su podržavali Kompanija „Mekdonalds” i Sekretarijat za zdravstvo. Sada je jedini donator Crveni krst Španije.

U pet beogradskih bolnica volonteri Crvenog krsta iz šest opština godišnje realizuju radionice za 3.500 dece.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.