Voda u porodilištu još neispravna

Izvor: Glas javnosti, 18.Mar.2010, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voda u porodilištu još neispravna

Problem sa neispravnom vodom u GAK "Narodni front" ni posle dva i po meseca nije rešen!

Kako objašnjava dr Spaso Anđelić, zamenik direktora "Narodnog fronta", projekat sanacije završen je i uskoro bi trebalo da se pristupi rekonstrukciji vodovodnih cevi. U međuvremenu, kako kaže, svi zaposleni na klinici i njihovi pacijenti normalno funkcionišu, a loš kvalitet vode nije ugrozio ničije zdravlje.

Hiljadu cevi neispravno

Direktor Gradskog zavoda za javno >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << zdravlje Slobodan Tošović istakao je da je nakon izvršenih analiza utvrđeno da je potrebno uraditi kompletan projekat sanacije na više od 1.000 cevi.

- Mi ne radimo projekat sanacije, mi samo kontrolišemo kvalitet vode. Kad klinika završi rekonstrukciju vodovodnih cevi, mi ćemo doći da proverimo da li je voda ispravna. Koliko ja znam, sanacija je trenutno u toku i mi čekamo da se ona završi pa da proverimo ispravnost vode. Zbog osobenosti instalacije, na kojoj postoje četiri vodomera, zamena česmi i ventila vrši se u etapama i zato to dugo traje - rekao je Tošović.

- Novorođenčad se ne kupaju sve dok ne dođu kući, već se pri presvlačenju pelena samo obrišu dezinfekcionim sredstvom predviđenim za tu svrhu, čak i kad ima vode. Tek rođene bebe na koži imaju zaštitu i mi je ne peremo - ističe naš sagovornik.

Posle izvršene kontrole kvaliteta vode utvrđeno je da postoje "slepi" krajevi cevi u kojima se voda zadržava. Zadržavanje vode dovelo je do toga da ona ne bude tehnički ispravna.

Radmila Nikolić

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.