Vesić najavio raspisivanje konkursa za Staro sajmište

Izvor: Studio B, 27.Okt.2014, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić najavio raspisivanje konkursa za Staro sajmište

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić izjavio je da će biti raspisan veliki međunarodni konkurs za izgradnju Memorijalnog centra koji će biti posvećen svim žrtvama logora na Starom sajmištu - Jevrejima, Srbima, Romima i antifašistima.

Vesić je rekao da će nadležna komisija već narednih sedmica održati sastanak i da će biti utvrđen koncept kako će izgledati taj prostor i da je reč o velikom projektu koji će biti realizovan tokom dužeg niza godina.

Gradski >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << menadžer je u izjavi za Jutarnji program TV Pink najavio da se računa i na sredstva iz donacija, jer postoje fondacije u svetu za obeležavanje ovakvih mesta.

"Za nas je prvo važno da utvrdimo kako će izgledati taj memorijalni centar, onda ćemo znati koliko će to koštati", najavio je Vesić i dodao da će mesto stradanja na Starom sajmištu konačno na dostojan način biti obeleženo.

Govoreći o zahtevu koji je upućen kompanijama da uplaćuju markice za prevoz svojim zaposlenima, Vesić je podsetio da je upućeno pismo svim kompanijama koje imaju više od 200 zaposlenih, mada se ta obaveza odnosi i na kompanije kojem imaju i samo jednog zaposlenog, da se pomognu napori grada da se stabilizuje gradski prevoz.

"Odziv je dobar. Imamo povećan broj kompanija koje to rade", istakao je Vesić i dodao da je od oktobra počela naplata kazni za građane koji su zatečeni u vozilima javnog gradskog prevoza bez karata.

Od 1. oktobra do jučerašnjeg dana, više od 4.000 prekršajnih naloga je izdato, precizirao je Vesić i podsetio da je reč o kaznama od 6.000 dinara.

Reč je o kaznama, koje za građane, ukoliko ih plate u roku od osam dana, iznose 3.000 dinara, istakao je Vesić i dodao da je oko 1.500 takvih kazni već plaćeno u tom roku.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Goran Vesić: Uskoro konkurs za Memorijalni centar na Starom sajmištu

Izvor: 24sata, 27.Okt.2014

Uskoro će biti raspisan veliki međunarodni konkurs za izgradnju Memorijalnog centra koji će biti posvećen svim žrtvama logora na Starom sajmištu - Jevrejima, Srbima, Romima i antifašistima, najavio je gradski menadžer Goran Vesić...Staro sajmište nikada nije bilo adekvatno obeleženo kao stratište...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.