Vatrogasci vadili vozača iz kabine

Izvor: Blic, 09.Sep.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatrogasci vadili vozača iz kabine

Uroš Zarić i Spasa Danilov teže su povređeni juče oko 14 sati u sudaru dva kamiona u Ulici maršala Tita u Sremčici. Još nije poznato koji od vozača je izazvao sudar, a prema rečima uviđajne policije, uzrok nesreće najverovatnije je neprilagođena brzina. Jedan od kamiona se od siline udara prevrnuo, pa su vatrogasci više od pola sata izvlačiči Zarića iz smrskane kabine.

Do sudara je došlo u trenutku kad je zeleni „Tamić" firme „Dule trans", natovaren >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << cementom, prešao mostić, a plava „zastava", koja je išla u pravcu Ugrinovaca, mu naišla u susret. Pretpostavlja se da je zbog veoma uskog puta, a neprilagođene brzine, jedan od vozača prešao u suprotnu traku i direktno udario u vozilo koje mu je išlo u susret. Od siline udara, zeleni kamion kojim je upravljao Uroš Zarić, prevrnuo se na stranu, a šoder kojim je bio natovaren rasuo se svuda po putu. Drugi kamion, koji je vozio Spasa Danilov, ostao je na putu, ali su vatrogasci morali da izvlače vozača iz potpuno smrskane kabine.

- Na mesto nezgode sam stigao nekoliko minuta posle policije. Jednog od vozača je potpuno pritisla kontrolna tabla u kabini i nikako nije mogao da izađe, ali je davao znake života. Pokušavali smo rukama da otvorimo vrata, ali tek kad su došli vatrogasci, uspeli smo da ga stavimo u vozilo Hitne pomoći - priča Ljubiša Jakšić, koji je među prvima stigao na mesto nezgode.

Hitna pomoć je vozače prevezla u Urgentni centar, gde su, kod obojice vozača konstatovane teže povrede nogu. Zbog sudara, saobraćaj je u ovoj ulici bio zatvoren više od dva sata, pa su vozači morali da biraju alternativne pravce.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.