Vandali uništavaju tek nabavljene trolejbuse

Izvor: Blic, 30.Sep.2010, 01:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vandali uništavaju tek nabavljene trolejbuse

Samo nekoliko dana nakon predstavljanja novih trolejbusa vandali su već krenuli sa njihovim uništavanjem. Nekoliko vozila je ispisano markerima i sprejevima, u nekima su pokradeni čekići za razbijanje stakla u slučaju požara i porazbijana stakla.

Iako je na samoj promociji novih trolejbusa upućen apel svim građanima da čuvaju ono što je novo, mnogi to nisu poslušali. Gradonačelnik Dragan Đilas se u prvoj rečenici svog obraćajanja na promociji novih vozila Beograđanima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obratio sa molbom da se čuva ono što je novo i naše. Međutim, nekoliko novih trola marke „Belkomunmaš” već je išarano, u jednom su izlomljena stakla na prostoru za reklamiranje, dok je nova-stara navika i krađa čekića koji se koriste za bezbedno napuštanje vozila u slučaju požara.

- Kada u saobraćaj pošaljemo neki stari trolejbus, niko to i ne primeti. Kada građane voze novi, obično se dešava da se vozila izvrću ruglu. Građani treba da čuvaju ono što je novo jer Grad plaća popravku za sve što se uništi - kaže Radoslav Nikolić, direktor GSP „Beograd”.

Ovakve situacije ponavljaju se posle svakog velikog događaja u prestonici kao što su koncerti ili „Bir fest” Na primer preksinoć posle utakmice Partizan Arsenal u jednom autobusu izlomljeno je nekoliko stakala i svetiljki.

U poslednje vreme u javnosti su se pojavila mišljenja da će gradski prevoz sigurno poskupeti, ako ni zbog čega drugog onda zbog najavljene modernizacije, uvođenja sistema za satelitsko praćenje vozila i elektronskog naplaćivanja karata.

- Prevoz sigurno neće poskupeti zbog toga. Poskupeće ako skoči cena goriva, struje, rezervnih delova i ostalih važnih inputa od kojih zavisi poslovanje GSP „Beograd” - kaže direktor ovog preduzeća Radoslav Nikolić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.