VESIĆ: Deo naselja Ključ u Surčinu dobio vodu

Izvor: Kurir, 11.Feb.2016, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VESIĆ: Deo naselja Ključ u Surčinu dobio vodu

U naselju Ključ u Surčinu završeni su radovi na izgradnji dela vodovodne mreže, na koju je, prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića, za sada priključeno oko 100 domaćinstava.

Podsetivši da su radovi počeli u novembru, on je naveo da je Grad Beograd na zahtev građana naselja Ključ i opštine Surčin, uradio jedan krak vodovoda.

"U te radove uložili smo 17,7 miliona dinara, a na vodu je priključeno oko 100 kuća", reko je Vesić.

On je najavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da će u narednom periodu i kroz ostale ulice u naselju Ključ biti sporovedena vodovodna mreža.

"Pošto ovde postoji dosta malih, poprečnih ulica, sledeći korak je da omogućimo i tim građanima da uz određeno plaćanje takse, koja će biti oko 70.000 dinara, odnosno po 1.000 dinara mesečno, da se i kroz susedne ulice sprovede vodovodna mreža", rekao je Vesić i dodao da će na taj način biti rešen problem čitavog naselja.

On je podsetio da je Skupština Grada u novembru prošle godine donela odluku da u narednih 10 godina svaka kuća na teritoriji Beograda dobije vodu i kanalizaciju. Kako je rekao, taj posao je vredan 575 miliona evra.

"To su velike pare za Grad. Nešto ćemo finansirati iz budzeta, nešto iz fondacija i kredita, ali ćemo na taj način rešiti problem kanalizacije i vodovoda u Beogradu", rekao je Vesić i dodao je da će ove godine u Surčin biti investirano više od 400 miliona dinara.

Član gradskog veća Stevo Tatalović rekao je da će početkom proleća otpočeti i izgradnja kanalizacione mreže u Surčinu. Prema njegovim rečima, vrednost tog posla iznosi 150 miliona dinara, a precizirao je da će biti postavljeno 45 km kanalizacione mreže.

"Krajem leta počećemo da radimo kolektor Dobanovci-Surčin čija je vrednost 250 miliona dinara", najavio je Tatalović.

Autor: Tanjug,Foto: Beoinfo

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.