Uslužni šalter za gluve i nagluve

Izvor: S media, 28.Jul.2010, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uslužni šalter za gluve i nagluve

Uvodjenje šaltera za gluve i nagluve u opštini Zvezdara pokazalo se kao korisna akcija, a usluge tumača u protekla dva meseca rada zatražile su 63 osobe oštećenog sluha, i to ne samo sa te beogradske opstine, saopštila je danas Gradska uprava.

U šalter sali opštine Zvezdara svakog utorka od 9 do 17 časova dežura tumač za osobe oštećenog sluha. Pomoć je tražilo i dobilo 38 stanovnika Zvezdare, kao i gradjani sa Novog Beograda, Vračara, iz Rakovice i Nove Pazove. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Usluge prevoda posredstvom znakovnog jezika pružaju dve predstavnice Udruženja tumača za osobe oštećenog sluha Srbije - Dijana Dukić i Julijana Miško.

Pomoć se odnosila na zakazivanje kod lekara, razgovor za posao, razgovor u Zavodu za zapošljavanje i usluge besplatne pravne pomoći.

Posredstvom ovog uslužnog servisa jedna osoba oštećenog sluha je čak i zaposlena na unosu podataka u prodavnici tepiha „Karpetlend".

U saopštenju se dodaje da je ovaj program samo nastavak aktivnosti opštine Zvezdara koje olakšavaju rešavanje svakodnevih problema osoba sa invaliditetom i omogućavaju njihovo uključivanje u društveni život.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na Zvezdari šalter za osobe oštećenog sluha

Izvor: Danas, 29.Jul.2010, 00:13

Svakog utorka od 9 do 17 časova, na šalteru 1 u šalter sali Gradske opštine Zvezdara dežura tumač za osobe oštećenog sluha. Usluge prevoda posredstvom znakovnog jezika pružaju Dijana Dukić i Julijana Miško, predstavnice Udruženja tumača za osobe oštećenog sluha Srbije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.