„Univerzijada” preuzela selo

Izvor: Politika, 19.Mar.2009, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Univerzijada” preuzela selo

Počinje opremanje stambeno-poslovnog kompleksa „Belvil” u kome će biti smešteno oko 9 500 sportista

Uručivanjem ključeva stanova pet završenih zgrada Ranku Tepavčeviću, iz preduzeća „Univerzijada Beograd 2009”, organizatora najvećeg letnjeg sportskog studentskog takmičenja, juče je zvanično počela predaja Univerzitetskog sela u Bloku 67. Stambeno-poslovni kompleks „Belvil” završen je dva meseca pre roka, a danas će ovo naselje kao i >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << sportske objekte u prestonici obići šefovi delegacija zemalja učesnica.

Ustupanje preostalih višespratnica u kojima će biti smešteno oko 9 500 takmičara obavljaće se postepeno, a celo selo biće predato „UB 2009” polovinom aprila, istakao je Aleksandar Živanović, rukovodilac izgradnje.

U naredna dva meseca predstoji opremanje stanova, komandnog i info-centra, sala za sastanke, kazao je Tepavčević. U stanovima sa dva mokra čvora boraviće po osam učesnika.

Na novinarsko pitanje da li će ijedno takmičenje biti dovedeno u pitanje budući da se sa renoviranjem sportskih hala uveliko kasni on je odgovorio da se to neće desiti.

– Tačno je da je ostalo još dosta posla, ali do Univerzijade će sve biti spremno – objasnio je Tepavčević.

On je dodao da je dosad prijavljeno 8 100 sportista iz 119 država i nada se da će njihov broj uskoro biti veći.

Posle završetka ovog sportskog takmičenja, 1.858 stanova i dve poslovne zgrade u kojima će za vreme Univerzijade biti smeštena i poliklinika, biće dodatno uređeni. Kupci stanova u zgradama koje su krštene kao lala, ljubičica, neven, maslačak... i 333 lokala u „Belvilu” od jeseni će moći da se useljavaju. Na jednoj parceli od ukupno 13,7 hektarabiće sagrađeni i škola, vrtić, dom za stare osobe i rekreativni tereni.

Prodaja nekretnina u ovom stambeno-poslovnom kompleksu koga čini 14 stambenih i dve poslovne građevine traje od jula 2008. godine.

Slobodan Mihajlović, izvršni direktor „Bloka 67 asošijets” firme koja je investitor, juče je na gradilištu podsetio da je još ostalo neprodatih 393 dvosobna, trosobna i četvorosobna stana kao i 98 lokala.

Ova investicija u kojoj ravnopravno učestvuju „Delta ril estejt” i Hipo Alpe Adrija banka Beograd vredna je 230 miliona evra. Izgradnjom 250.000 kvadrata rukovodila je kompanija „Delta invest”, a nadzirala ju je firma „Mejs”. Na gradilištu u prethodnih 656 dana smenilo se oko 100 drugih domaćih građevinskih preduzeća.

D. M.

[objavljeno: 19/03/2009]

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poslednja provera pred Univerzijadu

Izvor: B92, 18.Mar.2009, 18:37

Delegacije zemalja učesnica "Univerzijade 2009" dolaze u Beograd da bi se uverili kako teku pripreme za najznačajniju studentsku sportsku manifestaciju...Šefovi delegacija zemalja učesnica obići će Univerzitetsko selo "Belvil" i sve sportske objekte na kojima će se održavati takmičenja, kako...

Nastavak na B92...

Đilas: Svi će biti ponosni na Univerzijadu

Izvor: EMportal, 19.Mar.2009

Delegacije Svetske studentske sportske federacije (FISU) i zemalja koje će učestvovati na Univerzijadi 2009 počeli su obilaskom Univerzitetskog sela u Bloku 67 na Novom Beogradu poslednju proveru uoči takmičenja.

Nastavak na EMportal...

Univerzijada će biti ponos svih

Izvor: Blic, 20.Mar.2009, 10:37

Šefovi delegacija zemalja učesnica Univerzijade i komisija FISU, zadovoljni su dosadašnjom organizacijom 25. Letnjih studentskih igara. Džordž Kilijan, predsednik Međunarodne univerzitetske sportske federacije, najavio je nakon posete Univerzitetskom selu, da će i pored mnogobrojnih problema i...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.