Učestala krađa lančića sa vratova žena

Izvor: Studio B, 14.Okt.2012, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učestala krađa lančića sa vratova žena

Kradljivci lančića svakodnevno u Beogradu napadnu nekoliko žena, to je kažu u policiji naročito često tokom lepih dana. Istraživali smo kako tome stati na put.

Mirnu, popodnevnu šetnju, Mirjane Stojković pre nekoliko nedelja prekinuo je kradljivac lančića. Usred bela dana, naočigled brojnih prolaznika napao je, kako kaže, lepo obučeni dvadesetogodišnjak.

Lopov je posle napada pobegao autom, bez registarskih oznaka, u kom ga je čekao saučesnik. Za njim >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << se i dalje traga.

U policiji kažu da se u Beogradu, dnevno, prijavi nekoliko takvih slučajeva, pogotovo tokom letnjih meseci, kada je lopovima lakše da uoče nakit na osobama koje im se učine zanimljivim.

Osim što ostanu bez vrednog komada nakita, a obično se radi o zlatnim ogrlicama i lančićima, žrtve često imaju i trajne traume. Mirjana kaže da se posle napada, dok hoda ulicom stalno osvrće, a noću iznova sanja nemili događaj.

Prema policijskoj evidenciji kradljivci lančića uglavnom su narkomani. Ukradeni nakit gledaju da što pre prodaju kako bi obezbedili novac za drogu. Od kada je skočila cena zlata, zlatni predmeti za njih su posebno primamljivi. U prestonici postoji veliki broj zlatara, međutim lopovima ne bi bilo teško ući u trag kada bi se i svi vlasnici radnji pridržavali zakona. 

U policiji apeluju na građane da obavezno prijave ukoliko postanu žrtve napada. Jer, neretko se dešava da uhapšeni policiji prizna da je neki zlatni nakit, koji je kod njega pronađen, ukraden, kaže i tačno mesto i vreme gde ga je ukrao, ali se onda ispostavi da oštećeni građanin nije podneo prijavu.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.