UREĐENJE POTOKA PARIPOVAC U NASELJU ŽARKOVO

Izvor: Kurir, 05.Sep.2010, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UREĐENJE POTOKA PARIPOVAC U NASELJU ŽARKOVO

Počeli su radovi na uređenju potoka Paripovac koji protiče kroz naselje Žarkovo i jedan je od mnogobrojnih bujičnih vodotoka na teritoriji Beograda.

Uređenje potoka obuhvata regulaciju u najugroženijoj zoni potoka, i to na potezu od početka akumulacionog bazena do Žarkovačkog mosta, u dužini od 182 metra. U okviru ovih radova predviđeno je geodetsko obeležavanje terena, mašinsko čišćenje u pojasu koji obuhvata regulisano korito, kao i niz radova vezanih za nasipanje postojećeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << terena i njegovo obezbeđivanje.

Ovim radovima će se obezbediti okolni nasuti teren i otkloniti opasnost po objekte u blizini. Pored ovoga, smanjiće se i količina šuta i komunalnog otpada koji se taloži u akumulacionom bazenu neposredno uz rešetku, zbog čega je neophodno često čišćenje da ne bi došlo do plavljenja.

Institut za vodoprivredu „Jaroslav Černi” nadziraće radove, a rok za završetak je tri meseca.

Beoinfo

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.