U Zemunu održane Sportske igre dece sa invaliditetom

Izvor: Glas javnosti, Beta, 01.Nov.2010, 08:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Zemunu održane Sportske igre dece sa invaliditetom

BEOGRAD - Deca iz deset škola i udruženja takmičila su se juče na Prvim sportskim igrama za decu sa invaliditetom. Druženje i takmičenje u sportskom centru "Vizura II" u Zemunu organizovalo je Udruženje Plava školjka u okviru manifestacije Peti međunarodni festival ženskog sporta.

Na sportskim igrama okupila su se deca od predškolskog uzrasta do srednjoškolaca kako bi se takmičili, igrali i, kako je kazala predsednica udrzuženja Plava školjka Nadica Blažić "pokazali da >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je sve moguće".

U "Vizuri" su se danas takmičila deca iz OŠ "Dragan Hercog", Klinike za rehabilataciju "Miroslav Zotović", Udruženja Taurunum i udruženja distrofičarara iz Beograda, OŠ "Vuk Karadžić" iz Ćuprije, OŠ "Četiri boje duge" i Udruženja Daunov sindrom iz Jagodine, osnovne i srednje škole "Milan Petrović" iz Novog Sada i specijane škole "Deveti maj" i OŠ "Drugi oktobar" iz Zrenjanina.

Sportske igre su počele nadmetanjem dve najmlađe takmičarke koje su uz pomoć mama u korpu sakupljale loptice od čarapa i nadmetanjem u prolasku preko poligona, odnosno preko strunjače sa čunjevima.

Neki od takmičara su sami savladavali prepreke, a neki uz pomoć asistenata, a svi su dobili medalje i diplome.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.