Taksisti voze po starim cenama

Izvor: Blic, 07.Mar.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Taksisti voze po starim cenama

„Beogradski taksi" od juče vozi po novim cenama, ostala taksi udruženja prolongirala su poskupljenje za nekoliko dana, a neki čak i do daljnjeg, uz obrazloženje da žele da „budu najjeftiniji u gradu" i da će stare cene biti najbolje za sve.

Zlatan Zlatanović, vlasnik „Beogradskog taksija" tvrdi da je 50 odsto taksista iz tog udruženja već podesilo taksimetre po novom cenovniku, i da će isto uraditi i svi ostali u toku današnjeg dana. Predsednik skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << „Žutog taksija" Aleksandar Bjelić tvrdi da ovo udruženje neće podići cene jer ne žele da „obmanjuju" svoje mušterije.

- Vozićemo po starim cenama da ne bi uvodili popust. Taksi udruženja koja će poskupeti u stvari to samo rade da bi nakon podizanja cena uveli popuste. Mi nećemo uvoditi popust, ali za sada nećemo ni podizati cene - kaže Bjelić i dodaje da su po novim cenama od juče počeli da voze i „samostalci", odnosno legalni taksisti koji ne pripadaju ni jednom udruženju kojih u Beogradu ima oko 1.500.

Iz udruženja „Maksis taksi" poručuju da oni u narednom periodu neće menjati cene jer žele da budu najjeftinije taksi udruženje u gradu.

- Grad je samo propisao maksimalnu cenu, a taksisti mogu da voze po nižim cenama ukoliko to žele, jer im to omogućuje republički zakon. Sigurno nećemo poskupeti u dužem periodu koji je pred nama. Takođe, više nikada nećemo ukidati popust na telefonski poziv, jer je ta mera donela dobre rezultate - kaže Nenad Mikić, direktor „Maksis taksija".

Zoran Jakovljević iz „Plavog taksija" tvrdi da je u ovom trenutku i za taksiste i za građane najbolje da cene ostanu nepromenjene.

- Građani će plaćati manje, a mi ćemo imati više posla. Još uvek većina udruženja nije poskupela, pa nećemo ni mi - kratko je prokomentarisao Jakovljević.

Prihvatili smo njihov zahzev

Zoran Alimpić, v.d. gradonačelnika kaže za „Blic" da je Skupština grada donela rešenje o poskupljenju na osnovu zahteva 16 taksi udruženja.

- Ukoliko žele da vrate stare cene, bićemo neizmerno srećni jer će taksi biti jeftiniji za građane. Znamo da baždarenje taksimetara nije mali posao. Ipak, ukoliko dobijemo informaciju od Republičkog Zavoda za mere i dragocene metale da više nema zainteresovanih za baždarenje, za nas će taj proces biti završen. Ukoliko se nakon toga nađe neko ko vozi po starim cenama, inspekcija će ga kazniti - tvrdi Alimpić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.