Taksisti blokadom ništa nisu postigli

Izvor: Press, 15.Jul.2010, 01:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Taksisti blokadom ništa nisu postigli

Terminal za međunarodne dolaske na Aerodromu „Nikola Tesla" i juče su blokirali taksisti. Nezadovoljni zbog raspodele mesta na „taksi pointu", ponovo su se prepucavali preko leđa putnika beogradske vazdušne luke i naterali ih da vuku kofere na gornji nivo aerodroma da bi uhvatili taksi
Vozači „Beogradskog taksija" nisu dozvoljavali prilaz terminalu jer, kako kažu, nisu zadovoljni jednim mestom koje su dobili. Ostala udruženja smatraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da je raspodela „svakom po jedno mesto" poštena, pa je protest ipak završen dogovorom da „Beogradski taksi" dobije prvo mesto na „taksi pointu".
Inače, „taksi point" počeo je da funkcioniše krajem prošle nedelje kao odvojena taksi stanica, a pravo da stoje na ovim mestima dobili su „Pink", „Beotaksi", „Luks", „Nacionalni" i „Beogradski taksi".
Predstavnik „Beogradskog taksija" Zlatan Zlatanović rekao je za Press da je blokada prilaska terminalu posledica uskraćivanja prava tom taksi udruženju.
- Sistem „taksi pointa" je normalno funkcionisao sve do juče. Onda su se samostalni taksisti, „Pink taksi" i obezbeđenje aerodroma udružili i proterali „Beogradski taksi" sa stanice. Pa za „taksi point" smo se mi najviše borili. Želimo red u taksi prevozu i da svi voze po taksimetru - naveo je Zlatanović.
S druge strane, predstavnici samostalnih taksista, ali i preostala četiri udruženja koja su dobila dozvolu za „taksi point", tvrde da je za sukob kriv samo „Beogradski taksi".
- Računica je jednostavna. U ovih pet udruženja ima 2.700 taksista. Da bi sistem funkcionisao, tih pet mesta mora da bude ravnopravno raspoređeno - objasnio je Teodor Gaćeša iz „Pink taksija".
Kompromis je postignut tek po podne, a prema rečima člana Gradskog veća Dejana Malog, problema više neće biti.   

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.