Taksisti bez fiskalnih kasa do decembra 2011.

Izvor: Politika, 30.Avg.2010, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Taksisti bez fiskalnih kasa do decembra 2011.

BEOGRAD – Vlada Srbije odložila je obavezu uvođenja fiskalnih kasa za taksiste do decembra 2011. godine, a nekoliko drugih delatnosti potpuno oslobodila te obaveze, saopštilo je danas Ministarstvo trgovine.

Kako se navodi, odložena je i fiskalizacija za advokate, a pitanje poreskog statusa za tu grupu biće uređeno novim zakonom o advokaturi koji priprema Ministarstvo pravde u saradnji sa Advokatskom komorom Srbije.

Obaveze uvođenja fiskalnih kasa oslobođeni su prosveta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << odnosno osnovno, srednje i visoko obrazovanje, kao i ulična prodaja sladoleda, opravka satova, časovnika i nakita i čišćenje objekata.

Vlada Srbije je usvojila u februaru odluku o odlaganju uvođenja fiskalnih kasa za taksiste, advokate i obrazovanje do 31. avgusta ove godine, zbog štrajkova advokata i taksista.

Taksisti, advokati i obrazovne ustanove trebalo je da uvedu fiskalne kase 1. marta 2010. godine.

Beta

objavljeno: 30/08/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.