Taksista izboden nožem

Izvor: Večernje novosti, 12.Nov.2012, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Taksista izboden nožem

TAKSISTA N. M. je ranjen u ponedeljak rano ujutru u 2.40, kada ga je nožem napao nepoznati mladić na Banovom brdu. Četrdesetsedmogodišnji vozač je zadobio dve rane u lakat i desno rame, a prilikom otimanja oko noža posečen je i po prstima.Po prvim pregledima lekara jedna posekotina je veličine oko dva centimetra. Taksi vozač udruženja "Siguran taksi Beograd" je pregledan na licu mesta i pružena mu je pomoć. Preventivno je prevezen u Urgentni centar gde su mu stavljene kopče, a otpušten je ujutru iz bolnice. Kako nam je nezvanično rečeno, N. M. je preuzeo dva mlađa putnika u centru grada i dovezao ih do Požeške ulice kod broja 71. Jedan od njih je potegao nož i najverovatnije su hteli da opljačkaju taksistu. Pošto im se on uspešno odupro i nekako odbranio, razbojnici su pobegli najverovatnije ka Gogoljevoj ulici.OPREZ U PRIMANjU PUTNIKA RAZBOJNICI ne biraju više kada će napasti, često je to i u toku dana, a ne samo noću. Neka od rešenja koja se nude su kamere ili neprobojna stakla, ali je to skupo, pa mnogi ne mogu da plate. Preporuka je da se svi taksisti zaključavaju i da odbiju vožnju ako je neko sumnjiv.- Država mora da reaguje i preventivno deluje izmenom odredbi Krivičnog zakona.Predlažemo, apelujemo i molimo da se svaki napad na naše kolege zakonski tretira kao napad na službeno lice - rekao je Vlado Bulatović, predsednik strukovnog udruženja taksi preduzetnika Beograda "Sitab".- Mi ne tražimo status službenog lica, već da država stane iza nas i svaki napad drastično sankcioniše. U blizini napada se nalazi taksi stajalište pa su kolege primetile da se nešto dešava u automobilu. Oni su dotrčali do vozila i pomogli kolegi. Nezvanično se moglo čuti da su napadi u većini slučajeva od strane narkomana. Prema jednoj od nezvaničnih verzija putnik je nožem napao taksistu jer je iznerviran cenom usluge.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Razbojnici izboli taksistu zbog para!

Izvor: Kurir, 13.Nov.2012, 07:03

Kad je dovezao napadače do Požeške ulice, jedan od njih nožem je ubo N. M. (47) nekoliko puta u nadlakticu i rame..BEOGRAD - Imao sreće!..Taksista N. M. (47), vozač „STB taksija“, ranjen je juče oko 2.40 sati u Požeškoj ulici kad su ga dvojica napadača izbola nožem. Taksista je nekoliko...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.