TITOVA ŠTAFETA KRENULA IZ UMAGA KA BEOGRADU

Izvor: Kurir, 17.Maj.2010, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TITOVA ŠTAFETA KRENULA IZ UMAGA KA BEOGRADU

ZAGREB/UMAG - U organizaciji nekoliko udruženja, iz Umaga ka Beogradu krenula je hrvatsko-slovenačka Titova štafeta pod nazivom Bratstvo i jedinstvo.

ZAGREB/UMAG  - U organizaciji nekoliko udruženja, iz Umaga ka Beogradu krenula je hrvatsko-slovenačka Titova štafeta pod nazivom Bratstvo i jedinstvo.

Štafeta bi, preko Rijeke i Kumrovca, do Kuće cveća u Beogradu, gde je Josip Broz sahranjen, trebalo da stigne 25. maja koji se u Titovo vreme slavio kao Dan mladosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Hrvatski mediji navode da je štafeta krenula bez incidenata i u prisustvu 20-tak građana ispred kafića "Tito" u Umagu. Prvi je poneo Radoslav Ilić, sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Hrvatske u osnivanju.

Starim "mercedesom", koji će štafetu prevesti do mesta Titovog rođenja, Kumrovca upravljala je predsednica društva Titova Republika Štefica Srića-Žic. Ona je izjavila da je ovogodišja poruka štafete bratstvo i jedinstveno.

"Bez bratstva i jedinstva se ne možemo smatrati narodom Evrope", rekla je ona. Štafeta će, prema najavama, 25. maja u podne u Beogradu biti uručena predstavnicima Društva "Josip Broz Tito" iz Srbije. Ovo je, inače, četvrta godina zaredom da je štafeta iz Umaga krenula ka Beogradu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.