TAKSISTI ZAPOČELI PROTESTNU VOŽNJU

Izvor: Kurir, 31.Jan.2011, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TAKSISTI ZAPOČELI PROTESTNU VOŽNJU

BEOGRAD - Oko 700 taksista, članova strukovnog udruženja SITAB, krenulo je u protestnu vožnju ulicama prestonice, kojom će pokušati da skrenu pažnju na svoje zahteve upućene republičkoj i gradskoj vlasti.

Kolona taksista kretaće se žutom trakom od Novog Beograda, ulicama Augustina Neta, Jurija Gagarina, Omladinskih brigada, Mihajla Pupina, preko Brankovog mosta, Brankovom ulicom, Prizrenskom, ulicom Kralja Milana, preko Slavije, do Skupštine grada, gde će se parkirati u dve >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << trake i čekati da ih primi gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Prema rečima potpredsednik SITAB-a Stevana Blagojevića, tokom protesta saobraćaj neće biti blokiran, jer će se vozila kretati žutom trakom.

- Ne želimo da blokiramo grad i zato smo odabrali široke ulice kojima možemo da se krećemo - rekao je Blagojević i dodao da će taksiste tokom protesta pratiti pripadnici policije.

Nakon vožnje, taksisti će se parkirati ispred Skupštine grada, u dve trake na Bulevaru kralja Aleksandra i tu, do 15 sati, sačekati da ih primi gradonačelnik.

- Opet ćemo predati naše zahteve na pisarnici Skupštine i nadamo se da će nas ovoga puta gradonačelnik primiti - rekao je Blagojević, ističući da, ukoliko se to ne desi, protesti će u narednim mesecima biti još učestaliji.

Učesnici protestne vožnje traže od države usvajanje, izmenu i dopunu Zakona o drumskom saobraćaju, nastavak rada na izradi novog Zakona o taksi delatnosti, licence, gorivo bez akciza i ukidanje tablica sa posebnim oznakama.

Od gradske vlasti taksisti traže novu radnu grupu sa legitimnim predstavnicima taksi-preduzetnika, ukidanje popusta, određivanje broja potrebnih taksista i lista čekanja za nove taksiste, izradu dovoljnog broja taksi stanica, kao i svakodnevni rad na suzbijanju "divljaka".

Članovi SITAB-a, sa istim zahtevima, protestovali su i 13. decembra prošle godine, kada gradonačelnik Beograda Dragan Đilas nije želeo sa njima da razgovara, poručivši im da se blokiranjem grada ne mogu postizati neki zahtevi.

Pored gradonačelnika, taksisti su svoje zahteve tada predali i Ministarstvu za infrastrukturu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.