Izvor: Glas javnosti, 10.Okt.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sve godine našeg života "

Povodom 1. oktobra, Međunarodnog dana starih i Meseca solidarnosti sa starijim osobama, SO Savski venac i opštinski Crveni krst organizovali su juče na Savskom keju, kod Brankovog mosta, drugu po redu manifestaciju "Sve godine našeg života". Lepo vreme, prigodan kulturno-umetnički program, bogata trpeza, rukotvorine i muzika sa razglasa privukli su brojne sugrađane. Sa roštilja je "skinuto" oko 250 pljeskavica od piletine, dok je volonterka LJiljana Delibašić, zajedno sa koleginicama, napravila >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << 200 slatkih palačinki. Za drugim stolom "otegao se" red onih koji su hteli da probaju slatko - slane specijalitete iz "bakine kuhinje". Proja, baklava i drugi sitni kolači, pite, pogačice, velika pogača... pojedeni su u slast.

BOGAT PROGRAM

U programu su učestvovali članovi klubova za starije sa Savskog venca, Univerziteta za treće doba "Đuro Salaj AD"... Na izložbi "Enterijer, reč više" prikazani su ručni radovi volontera Crvenog krsta Savskog venca i korisnika programa "Briga o starima". Zdravstveni radnici Doma zdravlja "Savski venac" davali su savete i predstavljali zdrave stilove života.

"Društvance" pijucka kiselu vodu i sok. Kada se sa razglasa začuo očaravajući glas Dragana Stojnića, začas se "odlepršalo" u vreme mladosti i muziku koja se tada slušala.

- On je bio pevač naše mladosti. Glas za sva vremena - prokomentarisala je sredovečna gospođa i počela da pevuši uz Stojnićev glas sa razglasa. "Jedan čovek i jedna žena, jedna pesma za sva vremena...".

Na zvuk poznatih taktova grčke igre "zorba", mnogi su zaigrali. Ako je i bilo greške u koracima niko nikom nije ništa zamerio, važno je družiti se.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.