Sutra otvaranje retrospektivne izložbe Stojanke Orobabić

Izvor: Blic, 08.Mar.2015, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra otvaranje retrospektivne izložbe Stojanke Orobabić

Izložbu Stojanke Orobabić, sutra će u Kući kralja Petra Prvog otvoriti istoričar umetnosti Nikola Kusovac u 19 sati.

Svoj život je posvetila umetnosti, ali o toj slikarki rođenoj u Sarajevu 1936, a Beograđanki od mladosti i gimnazijskih dana, gotovo da nema pomena u stručnoj literaturi.

Zna se tek, mada ni to nije zabeleženo, da je prve pouke iz slikarstva dobila u poznatoj Umetničkoj školi u Šumatovačkoj ulici, kao i da je potom uspešno završila studije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na beogradskoj Akademiji likovnih umetnosti, u klasi Ljubice Cuce Sokić.

Izložba će za posetioce biti otvorena do 15. marta, svakog radnog dana, od 12 do 18 časova, dok će ulaz biti slobodan.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Otvaranje retrospektivne izložbe Stojanke Orobabić

Izvor: Blic, 09.Mar.2015, 08:50

Izložbu Stojanke Orobabić, danas će u Kući kralja Petra Prvog otvoriti istoričar umetnosti Nikola Kusovac u 19 sati...Svoj život je posvetila umetnosti, ali o toj slikarki rođenoj u Sarajevu 1936, a Beograđanki od mladosti i gimnazijskih dana, gotovo da nema pomena u stručnoj literaturi...Zna...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.