Subvencije za proširenje proizvođače

Izvor: Glas javnosti, 03.Nov.2010, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subvencije za proširenje proizvođače

BEOGRAD - Sekretarijat za privredu raspisaće ovih dana konkurs za dodelu subvencija za proširenje kapaciteta i modernizaciju proizvodnje privrednih subjekata na teritoriji Beograda. Dodelom subvencija Sekretarijat za privredu će izaći u susret velikom broju privrednih subjekata koji su zatražili finansijsku pomoć za kupovinu opreme, proširenje kapaciteta i modernizaciju postojećih kapaciteta.

Sredstva će biti dodeljena malim privrednim subjektima (preduzetnicima i malim preduzećima) >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i srednjim privrednim subjektima sa sedištem na teritoriji grada Beograda. Oni će subvenciju moći da iskoriste za uvođenje novih proizvodnih kapaciteta, to jest novih proizvodnih linija kupovinom jednog ili više osnovnih sredstava koja će omogućiti poboljšanje kvaliteta postojećeg ili uvođenje novog proizvoda u poslovni proces, kao i za unapređenje postojećih proizvodnih kapaciteta kupovinom mašina, opreme, inventara i alata ili njihovih pojedinih delova, kako bi se očuvale i poboljšale postojeće delatnosti. Program ima za cilj i očuvanje postojećih radnih mesta i stvaranje uslova za otvaranje novih.

U okviru programa direktne pomoći privrednim subjektima radi podsticanja razvoja privrede, Sekretarijat za privredu je ove godine sproveo konkurse za dodelu subvencija nezaposlenim licima za samozapošljavanje, za sertifikaciju i uvođenje međunarodnih standarda, učešće na domaćim i međunarodnim sajmovima i drugo.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.