Šteta u gradu tri miliona dinara

Izvor: Politika, 31.Jul.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šteta u gradu tri miliona dinara

Branislav Belić, predsednik Skupštine grada, osudio je juče huligansko ponašanje i uništavanje imovine svih građana

Materijalna šteta pričinjena u toku preksinoćnog mitinga Srpske radikalne stranke iznosi više od tri miliona dinara. Najveću štetu od dva miliona dinara za uništene i oštećene kontejnere, korpe, betonske kantice, žardinijere i drugu opremu za odlaganje smeća pretrpela je „Čistoća”, saopštila je juče Gradska uprava.

Branislav >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Belić, predsednik Skupštine grada, osudio je juče huligansko ponašanje i uništavanje imovine svih građana. Apelovao je na organizatore demonstracija da ubuduće povedu više računa o gradu i njegovoj imovini.

– Komunalne službe u rekordnom roku od samo nekoliko časova posle divljanja huligana raščistile su ulice i omogućile normalno funkcionisanje saobraćaja. Ono što se pre dve večeri desilo u Beogradu je huliganski akt neprijateljstva prema gradu. Komunalno preduzeće „Čistoća” angažovalo je stotine radnika koji su odneli oko 70 kubika smeća i uklonili oštećene kontejnere, staklo i ulične montažne tezge – istakao je Belić.

Osim radnika komunalnih službi, dodao je Belić, i policija je odlično obavila svoj posao, vrlo tolerantno, ne povređujući učesnike protesta, iako je povređeno 25 policajaca.

Zorica Petronijević, v. d. generalnog direktora „Gradske čistoće”, napominje da su još pre dve noći njihovi radnici očistili ulice Kneza Miloša i Takovsku.

– Vodili smo računa i o tome da prestane dejstvo suzavca posle čega su naši radnici očistili Makedonsku, Dečansku, Kolarčevu, Francusku ulicu i sve prilaze Trgu Republike. Poučeni ranijim iskustvima radnici ovog preduzeća su pre mitinga sklonili veći broj kontejnera u poprečene ulice i tako umanjile štetu – rekla je Zorica Petronijević, za „Politiku”.

Radovan Draškić, direktor „Zelenila”, kaže da će narednih dana biti posađene nove sadnice i popravljene klupe, a procenjeno je da je šteta naneta ovom komunalnom preduzeću oko 300.000 dinara.

– Izgaženo je oko 5.000 komada sezonskog cveća na Trgu Republike, uništeni su zasadi višegodišnjih cvetnica perena na prostoru od 31 kvadratnog metra i ukrasno šiblje. Polomljene su dve klupe, tipa stara beogradska, a uništena je i đubrijera – rekli su u „Zelenilu”.

Prilikom divljanja huligana šteta je nanesena i „Beogradputu” i kako kaže Dragomir Spasić, tehnički direktor ovog preduzeća, ona je oko 650.000 dinara. Huligani su polomili sedam svetlećih znakova, četiri maske svetlećih stubova, četiri lanterne i po dva semaforska i svetleća stuba u centru Beograda.

Slaven Tica, direktor GSP-a, tvrdi da nijedno vozilo najvećeg gradskog prevoznika nije uništeno ili demolirano. Kaže da autobusi i trolejbusi nisu saobraćali u centar grada dok je trajao protest.

Polomljeni su izlozi banaka, trgovinskih radnji i staklo na „Beoizlogu” Kulturnog centra Beograda, što prema proračunu iznosi oko 100.000 dinara.

B. Vasiljević – D. Spalović

[objavljeno: 31/07/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.